Детски кът „Варненче“ очаква гости за Световния ден на недоносените деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

karindomx600

Световният ден на недоносените деца – 17 ноември, е опит на целия свят да се повиши осведомеността относно преждевременните раждания и особено последствията от тях в световен мащаб. Цели се да се привлече вниманието на обществото към проблемите на недоносените деца и да се повиши информираността по въпросите, свързани с проблемите на преждевременното раждане и възможностите за ранна интервенция.

За поредна година Карин Дом съвместно с Фондация „Нашите недоносени деца“ ще отбележи Световния ден на недоносеното дете на 16 ноември ( петък) от 10:00 до 12:00ч.

Домакин на събитието е Детски кът „Варненче“, който се намира в Двореца на културата и спорта във Варна. Гостите на събитието могат да се възползват от удобния и много забавен детски кът безплатно. Фондация „Нашите недоносени деца“ ще осигури почерпка за събитието и балони, а от HiPP България ще подготвят подаръци за гостите.

На събитието специалисти ще споделят своя професионален опит, а родители ще споделят своя в отглеждането на недоносено дете.

Ще има дискусии по теми като:
– Особености в грижите за недоносеното бебе; 
– Кенгурувата грижа и кърмене на бебето; 
– Ергономично носене при недоносеното бебе; 
– Услуга ранна интервенция на Карин дом.

От 2010 г. Карин дом работи по програма „Ранна интервенция“, като до сега екипът  е подкрепил повече от 200 недоносени бебета и техните семейства. Месечно екипът по Ранна интервенция на Карин дом работи със средно 65 семейства, 40 от които Община Варна финансира по общинска делегирана дейност. За дейности по програмата Карин дом активно търси финансовата подкрепа на дарители и проектна дейност.

От 2018г. компания OMV Bulgaria подкрепя програма “Ранна интервенция”.

Събитието е с Вход свободен!

Ако не можете да присъствате, ще намерите повече информация на сайта на Фондация „Нашите недоносени деца“, както в сайта на Карин дом.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1 085 преглеждания

Comments are closed.