Да кажем „не“ на неонаталния тетанус заедно с Pampers и UNICEF

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

Pampers UNICEF

 

През 2015 Pampers и UNICEF празнуват много специален рожден ден:  10 години партньорство и едно-единствено желание през всички тези години: да елиминират неонаталния тетанус.

Неонаталният тетанус  засяга семейства в най-бедните райони на света и най-често е резултат от нехигиенични родилни практики като прерязване на пъпната връв с  нестерилни инструменти. Веднъж заразен с неонатален тетанус, организмът никога не може да бъде излекуван.  Все още в някои части на света на всеки 11 минути едно новородено се заразява с неонатален тетанус.

Въпреки, че е нелечимо, това заболяване може лесно да бъде предотвратено с помощта на една обикновена ваксина.  Ето защо с помощта на  родители от целия свят, кампания Pampers и UNICEF „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина” помага да елиминираме това изцяло предотвратимо заболяване.

От началото на кампанията на Pampers и UNICEF са постигнати невероятни резултати: Приблизително 500 000 бебета са били спасени, а неонаталният тетанус  ще бъде елиминиран в 17 страни. Въпреки това близо 71 милиона майки и бебета в 21 страни все още са в риск, затова са нужни още много усилия. Добрата новина е, че нещо толкова просто като закупуването на пакет пелени или мокри кърпички Pampers може да помогне да елиминираме неонаталния тетанус в тези страни.

Можете да подкрепите кампанията като изгледате и споделите видеото, за да достигне то до повече майки и техните бебета.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,661 преглеждания

Comments are closed.