„Болестта на пеперудата – моята анорексия“ – изповедта на една майка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bolestta-na-peperudata„Болестта на пеперудата – моята анорексия“ на Людмила Людмилова е новата книга на издателска къща ICU, която ще излезе от печат след броени дни. Това е откровената и затрогваща изповед на една майка, успяла да измъкне дъщеря си от анорексията и да я върне обратно в играта на живота.

Няма нищо по-трудно за една майка от това да преживее ужаса, че може да загуби детето си. Няма по-страшно от това да осъзнае, че то само тръгва срещу себе си и този порив може да е последният в живота му. Но със сигурност това може да превърне всяка жена, дарила живот, в решена на всичко орлица, в името на живота и обичта.

За ужаса на анорексията, за моментите на безсилие, за вярата, за непреклонния майчински дух Людмила Людмилова разказва от първо лице и без никакви задръжки с мисълта да помогне на други родители, изпаднали в подобна ситуация, като по този начин се опитва да ги изведе от омагьосаните кръгове на неразбирането, страха и мълчанието.


„Това е моята история, историята на семейството ми. Разтърси ни, зашлеви ни шамар, накара ни да се осъзнаем, сплоти ни и ни направи обичащи се хора.

Аз съм майка, която премина през всичките ужасни кръгове на анорексията – затягащи се обръчи, които се израждат в безкрайна спирала, упорита като змия удушвач.
Анорексията е зловещ цикъл, който завърта кръг от хора, семейство, докато рецидивира у един от тях, най-често детето. Може би защото то е най-чувствително, защото не умее да лъже и лавира. В продължение на няколко години и аз като много други майки бях уплашена – мълчах, плачех, не разбирах, крещях. Но пораснах и вече знам, че е нужно да говоря за това. Защото много от вас искат да ме чуят.“ - Людмила Людмилова

Тази книга е за всички родители, дори и за онези, които убедено вярват, че няма как да им се случи такава история, защото никой от нас не може да предположи какво му е подготвил сценаристът живот.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,776 преглеждания

Comments are closed.