Безплатни концерти “От деца за деца” през май и лятно музикално училище от 4 юни

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Music-Play_Sumer-Music-School_2018_5

През месец май Музикално училище “Мюзик Плей” организира няколко безплатни концерта “От деца за деца”. Те са посветени на 24 май и ще се проведат в Столична библиотека, Литературен клуб “Перото” и Френски институт в България.

Пет дати, пет различни места, пет различни събития в рамките на само две седмици. Всичко започва на 20-ти май 2018 г. с втората част на “Как работи театърът 2” в Театър София, където младите музиканти, точно в 13:30 ч., ще бъдат и водещи и изпълнители на едно изключително музикално приключение.

По случай празника, на 24-ти май 2018 г., групата за напреднали ФОРТЕ са подготвили специален концерт, който ще се състои в Мраморното фоайе на Столична библиотека от 16:00 ч.

На 26-ти май 2018 г., за поредна година, ще бъде озвучен Литературен клуб „Перото“, където от 16:00 ч. ще бъдат чути всички ученици на Мюзик Плей от Индивидуални уроци”, “Малък музикант” и “Ноти по пантофи”.

Концертите “От деца за деца” продължават и на следващия ден, 27 май 2018г., когато в 14:00 ч. музикалната магия ще бъде пренесена и изживяна във Френски институт в България с помощта на учениците от Съботно и Неделно Музикално училище.

Всяка година през лятото екипът на Мюзик Плей се старае да реализира колкото се може повече музикални ателиета на открито в градска среда, по време на които всеки може да посвири на музикалните инструменти. Именно затова серията Концерти “От деца за деца” ще завърши с участие на Мини Арт Фест на 3 юни от 17:00 ч. (открита сцена на One More Cinema, парк НДК). Малките музиканти от различните предишни концерти се събират за едно последно изпълнение преди лятната ваканция.

Подробна информация за всяко едно събитие може да прочетете ТУК и на фейсбук  страницата на Мюзик Плей.

***

Мюзик плей стартира и своите летни проекти – Лятно музикално училище и Арт Ваканция на Витоша.

На 4 юни 2018 г. Лятно Музикално училище “Мюзик Плей” се завръща за пета поредна година. Дванайсет седмици, дванайсет различни теми, посветени на музикалните инструменти, жанрове и стилове очакват деца от 5 до 12 годишна възраст, всеки делничен ден от 09:00 до 14:00 часа в Музикалната къща на Мюзик Плей.

В програмата са включени още занимания по Ритъм, Композитори, Ноти, Пеене, избор на два инструмента  между пиано, арфа, цигулка, китара, блокфлейта, барабан, ксилофон, китара. Това музикално разнообразие се поднася с много усмивки, търпение и индивидуално внимание към всяко дете.

Програмата е подходяща за деца, които никога не са се докосвали до музиката, както и за такива с начална музикална подготовка. През цялото лято с малките ученици ще бъде екипът от преподаватели на Мюзик Плей. Той се състои от млади професионалисти, които са активни музиканти и имат за цел да вдъхновяват и стимулират музикалното и личностно развитие на децата.

Всеки записал се до 1 юни 2018 г. получава 20% намаление от таксата.

Music-Play_Sumer-Music-School_2018_2

Подробна информация за всяка една седмица ще намерите ТУК.  

Мюзик Плей България е културна организация, която създава здравословна културно-музикална среда за децата и подрастващите. Дейностите, чрез които екипът на Мюзик Плей осъществява поставените цели са: Музикално училище за деца, индивидуални уроци по различни музикални инструменти, концерти “От деца за деца” и Арт Ваканция на Витоша.

Music-Play_Logo

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,297 преглеждания

Comments are closed.