Брауни с бисквити с шоколад и ядки
Продукти за 70-80 бисквити:
330 гр. брашно
щипка сол
1/2 чаена лъжица бакпулвер
225 гр. меко масло
250 гр. захар
50 гр. кафява захар
2 големи яйца
1 чаена лъжица есенция ром
90 гр. качествено какао
В купа смесваме брашното, солта, бакпулвера и ги разбъркваме.
Разбиваме мекото масло с двата вида захар, докато се получи светъл и пухкав крем, около 4-5 минути. Добавяме яйцата едно по едно, като разбъркваме добре след всяко, прибавяме и есенцията. Изсипваме какаото и разбъркваме, докато се усвои от сместа. Внимателно добавяме брашното и разбъркваме (най-удобно е с приставките на миксера за тесто), докато се усвои. Завиваме тестото в свежо фолио и прибираме в хладилник за поне час.
Загряваме фурната на 180°C.
Разделяме тестото на половина и прибираме едната част в хладилник.
Другата разточваме върху набрашнен плот (или свежо фолио, или хартия за печене) и изрязваме бисквити с желаната форма. Бисквитите трябва да бъдат сравнително дебели, т.е. по-дебели от стандартните захарни курабийки, горе-долу около 1 -1 ½ см.! Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние едни от други. Печем 8-10 минути, като след 8-мата трябва да бъдете много внимателни. Ще разберете, че бисквитите са готови, когато са леко надути в средата, при допир „пружинират“, а ръбовете са изпечени добре. Внимавайте да не ги препечете, защото ще станат сухи и трошливи.
Повторете и с втората част от тестото, като използвате също и изрезките. Тестото, което не се ползва в момента, се държи в хладилник, защото, ако е меко, лепне и трудно ще оформите бисквитите.
Когато са готови ги извадете от фурната и докато са още топли, украсете с шоколадов чипс, ядки и нарязани на дребно меки карамелени бонбони, като притискате съвсем леко. Когато изстинат ги „напръскайте“ с разтопен бял шоколад, който допълнително ще закрепи ядките
131,872 преглеждания