Салата от зелен фасул и риба тон
Зелен фасул и риба тон – класическа комбинация, която гарантира добър резултат с плътен и свеж вкус. Не пропускайте да опитате тази засищаща и апетитна салата.
Необходими продукти за 4 порции
• 300 г зелен фасул
• 4 варени картофа
• 150 г риба тон филе, консервирано в олио
• 2 с. л. маслини, нарязани
• 1 с. л. мека горчица
Начин на приготвяне
1. Фасулът се почиства и се нарязва на парчета от 2 см. Бланшира за 10 мин. във вряща подсолена вода и веднага след това се слага в съд с ледена вода – по този начин запазва цвета си.
2. Картофите се нарязват на кубчета и се смесват с фасула, отцедената риба и маслините.
3. Горчицата се смесва с 5 с. л. зехтин и ½ ч. л. морска сол. Салатата се поръсва със заливката и се разбърква. Може да се добави и лимон, нарязан на малки парченца.
Вижте още вкусни рецепти:ю
Мариновани патладжани с рикота и босилек
2,198 преглеждания