Пълнени гъби със синьо сирене и орехи
Необходими продукти:
– 500 гр. печурки
– 2 средни глави лук
– 1 скилидка чесън
– ¼ ч.ч. масло
– 2/3 ч.ч. сухари или крекери
– ½ ч.ч. натрошено синьо сирене
– ½ ч.ч. орехи (печени)
– 1 с.л. пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Измийте и почистете добре гъбите. Махнете пънчетата и ги нарежете на дребно.
2. В подходящ съд разтопете маслото на средна температура. Задушете лука, нарязан на ситно, смляния чесън и пънчетата. Добавете натрошените на трохи сухари, синьото сирене и орехите, нарязани на дребно. Разбъркайте, докато се смесят добре.
3. Подредете гъбите в леко намазнена тава и ги напълнете с готовата плънка. Останалата разпределете между тях.
4. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато хванат приятен златист загар. Сервирайте горещи, поръсени с магданоз.
Пробвайте също:
4,340 преглеждания