7 ползи ако спрете да си лакирате ноктите

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
nail-polish


Бебе, майчинство и идеален миникюр обикновено не се събират под един общ знаменател. Преди да ми се случи родителството редовно се грижех за добрия вид на ноктите си, а майка ми още по-редовно ми казваше: „Радвай му се сега, че като дойдат децата, ще забравиш за него!“

Е, нали е майка ми – права излезе! (за кой ли път!)

Едно обаче е сигурно, че с деца или без,  ноктите на ръцете ни се нуждаят от почивка  и е добре когато им я даваме, защото постоянното лакиране и полиране ги изтощава, също както различните стилизиращи средства изтощават косата ни.

1. Лакочистителят не е невинен!

Лакочистителят е пълен със силни разтворители (дори този, за който сте сигурни, че е с добавени витамини и минерали), които изсушават нокътя и кожата около него. Всеки път когато правим нов маникюр, преди да нанесем новия лак ние трябва да премахнем стария – с лакочистител. Това излага постоянно ноктите  на изсушаване, изтъняване и е основната причина за чупливост.

2. В естествен цвят!

Също както кафето и никотина оставят досадните грозни петна по зъбите, така лаковете и лакочистителят оставят жълти петна по ноктите при продължителна употреба. Ако престанете да лакирате ноктите си поне за месец, ще забележите, че те ще възвърнат естествено розовия си оттенък и здрав вид.

3. Толкова са гладки!

Безспорно когато положим лак и гел върху маникюра си той изглежда идеален. Но не така стоят нещата, когато отстраним лака. В действителност, когато почистваме лака с лакочистител ние  отстраняваме и част от най-горния рогов слой на нокътната плочка и тя  става грапава, с бели петна и неравности. Оставете ноктите си в естествен вид и само след броени дни тези неравности ще изчезнат.

4. Хидратирайте ги!

Когато ноктите ни са лакирани трудно можем да забележим колко сухи са ноктите и кожичките около тях. За да възвърнем естествения им вид и здравина можем да ги  мажем с обикновен зехтин, кокосово масло или всяка естествена мазнина, до която се докосват ръцете ни в кухнята . Можем да използваме и хидратантен крем за ръце два-три пъти дневно.

 5. По-малко ранички!

Колкото и да е перфектна хигиената на приборите, с които правим своя маникюр, винаги има риск от промъкване на бактерии и гъбички (особено ако посещаваме маникюрист), които да създадат проблеми с трудно зарастващи ранички по ръцете и най-вече в областта на ноктите. Инструментите за обработка на ноктите и кожичките трябва да се дезинфекцират старателно и да са строго индивидуални.

manicure


6. Пестите за лятната отпуска!

Колко пъти в седмицата ходим на маникюр? А колко пари даваме да лакове, гелове, декорации, лакочистители и други декоративни средства? Сега нека съберем тези разходи и ще разберем с колко средства в плюс ще посрещнем лятната ваканция.

7. Обичайте ноктите си „голи“

Без лак ноктите са гладки, розови, светли и здрави! Ще забравим острата миризма на лакочистител и макар да се откажем  от маникюра само временно ще открием колко ползи има от тази почивка.

И да не забравяме – имаме прекрасни здрави нокти и повече пари за ваканция!

 

адаптация от www.purewow.com
www.purvite7.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,998 преглеждания

Comments are closed.