Здраве от първата стъпка: Пиедо представя световната марка детски обувки Froddo

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Froddo-kids

Здраве от първата стъпка! Това е концепцията на веригата магазини за обувки и ортопедични стелки за деца, тийнейджъри и възрастни Пиедо.

През септември марката Пиедо направи една година, но компанията е с многогодишен опит в сферата на ортопедичните обувки и стелки. В „Пиедо“ можете да си направите компютърна диагностика на стъпалото с най- модерната и водеща световна технология iStep.

Обувките и стелките за възрастни са произведени от американските компании Aetrex и Apex. Те са предназначени както за хора, чиито стъпала се нуждаят от специална грижа, така и за активни хора от всяка възраст, които търсят удобство в ежедневието си. Наред с това Пиедо внасят и английската марка DB, която е специализирана в производството на комфортни и елегантни обувки с допълнителна ширина и дълбочина. Обувките се произвеждат в Европа и Великобритания, което съчетава добрите традиции в обущарството и най-новите роботизирани технологии. Одобрени са от Healthy Footwear Guide за здравословни обувки.

По отношение на детските обувки от Пиедо дълго търсят онова, което е едновременно добро и красиво за децата и което освен здраве ще им носи радост и настроение. Откриват го в детските обувки Froddo, чиито представител са за България. Хърватският производител „Иванчица“ започва като малък бизнес през 1946 г. Днес марката Froddo е популярна в целия свят с многообразие от цветове и модели. Всяка обувка Froddo e произведена в Европа с грижа за околната среда, от най-високо качество естествени материали, без вредни субстанции и съставки като хром (VI), а боите и лепилата са на водна основа.

unique-fit

Конструкциите на детските обувки Froddo са съобразени с особеностите на детското стъпало във всяка възраст – от раждането до юношеството. Номерацията за деца и тийнейджъри е от 17-и до 40-и номер, а за някои модели дори до 42-и номер.

Да изберем добри обувки за детето си е изключително важно, защото детските крака все още се развиват и растат. Детските крака могат да останат здрави, активни и ще се развиват правилно в обувки с високо качество. Такива обувки предпазват от увреждане стъпалата и глезените и поощряват спортната и физическата активност. А движението от своя страна допринася освен за доброто физическо развитие и за това детето да расте в добра физическа форма и със самочувствие.

Зимните модели детски и юношески боти и ботуши на Froddo са водоустойчиви, с дишаща мембрана и топла подплата, което пази детските крачета сухи през студените и влажни сезони. Изработени са от качествени естествени материали, които гарантират дълъг живот на обувките, а съвременните технологии на производство подсигуряват максимален комфорт, без да запарват стъпалата. Зимните обувки на Froddo са идеален избор за игри и разходки на открито, а разнообразието от ярки цветове в съчетание с естествените материали, от които са изработени, ги правят предпочитани и желани от малки и големи.

froddo-aw17-18_2

Съветите на Froddo за това какво е добре да знаем при избора на обувки

*На първо място обувките не бива да са нито много малки, нито прекалено големи. Идеалното разстояние между палеца и върха на обувката е 12 мм, което ще позволи пръстите на краката да се движат свободно. Това е важно за правилното развитие на детските крака.

*Размерът на стъпалото и обувките трябва да се проверява често, защото детските стъпала нарастват с бързи темпове.

*Често двете стъпала имат различна дължина. Поради тази причина е важно да се пробват и двете обувки и да се купуват тези, които съответстват на по-голямото стъпало. Често по-големият крак е от обратната страна на ръката, с която детето пише.

*Уверете се, че пръстите не са свити в обувката. Натиснете ги леко надолу с една ръка и се опитайте да усетите колко далеч ще стигнат с другата ръка. Когато детето пробва обувките, е важно да се изправи и да направи поне няколко крачки с тях, за да се уверите, че са му удобни. Защото, когато стоим изправени стъпалата са по-дълги, ако седим или лежим – са по-къси. При движение – ходене или тичане, краката се нуждаят от най-много място, а обувките трябва да осигуряват нужното за целта пространство.

*Перфектното време за покупка на обувки е в следобедните часове, когато краката са малко по-подпухнали.

*Взимайте детето с вас, когато му купувате обувки.

*За да изберете подходящата ширина, добре е да пробва различни модели. Нека детето каже дали му е удобно, защото различните обувки се усещат по различен начин.

*По отношение на стила и модела – оставете детето да избере само и бъдете готови да правите компромиси.

*Винаги когато е възможно, оставяйте децата да ходят боси, защото така се тренира и укрепва мускулатурата на стъпалата, а здравата мускулатура е ключова за здравето, растежа и развитието на детето.

*Избягвайте да подарявате и да взимате вече носени детски обувки. Обувки, които са пасвали перфектно на едно дете, може да не са подходящи за друго.

froddo-aw17-18

Oще информация можете да намерите на www.piedo.bg.
Facebook: Ортопедични обувки и стелки – Piedo.

Магазини:
София, бул. „Патриарх Евтимий“ 63
София – ул. „Йосиф В. Гурко“ 62
Пловдив, ул. „Йоаким Груев“ 38

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,455 преглеждания

Comments are closed.