Забавни детски книжки, идеални за коледни подаръци

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

60 Удивителни и любопитни факта за човешкото тяло 

60-body1Чудна цветна книжка с капачета, подходяща за деца на възраст над 4 години. Повдигайки забавните капачета, любознателните малчугани и техните родители ще открият невероятни факти за човешкото тяло и как функционира то. Ученето се превръща в занимателна игра, която ще разкрие тези и още много интересни неща:

Вярно ли е, че всеки човек „сменя“ кожата си на всеки 27 дни?

Кожата ни предпазва вътрешните ни органи и затова е важно тя да остане здрава и жизнена, като се обновява веднъж месечно.

Защо почти всички новородени имат светлосини очи?

Защото при бебетата клетките, които произвеждат веществото,  придаващо цвета на очите, още не са започнали да функционират.

Защо старите хора често имат дълги уши?

Защото ушите ни, както и носът ни, продължават да растат през целия ни живот, макар и много бавно. Вместо това очите ни остават със същия размер като при раждането ни.

За какво служи слюнката?

Слюнката запазва устата влажна и съдържа някои вещества, които помагат за храносмилането. През целия си живот произвеждаме толкова много слюнка, че с нея може да се напълнят два плувни басейна!

Вярно ли е, че можем сами да се гъделичкаме?

Дори най-чувствителните хора не могат да се погъделичкат сами, защото мозъкът предсказва как и кога ще се погъделичкат със собствените си пръсти.

ПОРЪЧАЙ  ТУК
Върни се в началото

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2 3

9,884 преглеждания

Comments are closed.