Виновни ли са майките, че бащите живеят по-кратко?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

zashto mujete jiveat po-malko

Учени от Университета в Кеймбридж установили, че женските индивиди живеят по-дълго, в сравнение с мъжките. Тези изводи са се наложили въз основа на редица изследвания върху бръмбари гробари, които се хранят с труповете на други насекоми и животни, пише БГНЕС.

Учените забелязали, че лошите майки често експлоатирали добрите бащи, възлагайки върху тях цялата отговорност за детето. В резултат мъжките бръмбари умирали млади.

Изследователите забелязали и друго: лошите майки израствали от ларви, за които родителите се грижели недостатъчно. Продължителността на живота на мъжките, които са избрали такива партньорки, се оказала значително по-малка, в сравнение с партньорките, които били обгрижвани от родителите.

Съвместните грижи водили и до по-голямо потомство. Така някои качества, които децата придобиват от своите родители, не зависят от гените.

На фона на горните твърдения, учени от университета в Джорджия препоръчват съпрузите да си поделят грижите по отглеждането и възпитанието на децата. Според специалистите това повишава качеството на интимния живот между двамата партньори и ги сближава повече.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Забавно

Етикети:

1,488 преглеждания

Comments are closed.