SOS Детски селища търси приемни родители

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

SOS-detski-selishta-prevu

Желаете ли да станете SOS приемни родители в София?

Сдружение SOS Детски селища България – първата гражданска правозащитна организация в страната, която от 1990 година развива алтернативен на познатия дотогава модел на грижа за деца в риск, Ви пита:

Сдружението предоставя алтернатива на институционалната грижа за деца – грижа в SOS семейство и вече над четвърт век осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на деца, лишени от родителска грижа, като предлага проверена във времето в различни страни по света „семеен тип грижа“.

SOS Детски селища предоставя приемна грижа чрез общността на SOS приемни семейства в София, Перник и SOS Детско селище Трявна.  Деца, разделени от родителите си, растат в семейство, в среда на любов, доверие и сигурност. Децата посещават местните училища и детски градини и са включени в естествената си детска среда и местната общност. С тях работят квалифицирани екипи от социални работници, педагози, психолози, психотерапевти и логопеди, които подпомагат тяхното развитие и техните SOS приемни родители.

Желаещите да станат SOS приемни родители в София могат да бъдат семейства, семейни партньори или отделни кандидати, които искат да отглеждат приемни деца и да предлагат услугата „приемна грижа“ в собствените си домове, а тези, които са готови да се грижат за 3 или 4 деца – и в жилища, собственост на сдружение SOS Детски селища България.

На приемните родители SOS Детски селища България предлага:

  • Начално и периодично поддържащо обучение;
  • Консултиране, подкрепа и супервизия (индивидуална и групова);
  • Подпомагане от квалифицирани семейни помощнички (детегледачки);
  • Материална подкрепа за подготовка на пространството в дома за прием на дете;
  • Допълнителна ежемесечна материална подкрепа за успешно развитие на децата, настанени в приемното семейство;
  • Услуги за децата, настанени в приемните семейства, подпомагащи пълноценно детското развитие чрез Център за обществена подкрепа и Екип по приемна грижа – педагогическо консултиране и подкрепа, психологическа и психотерапевтична подкрепа, групова и индивидуална работа, професионално ориентиране и консултиране и др..

При интерес можете да се обърнете към:

Гергана Видинова – 02 468 05 65, 0885 999 712, gergana.vidinova@sosbg.org

Мариян Дянков – 02 468 05 65, 0888 73 13 76, mariyan.dyankov@sosbg.org

Сдружение SOS Детски селища България е партньор на Столична община и Агенцията за социално подпомагане по проект „Приеми ме 2015“ и заедно с фондация „За Нашите Деца“ и Институт по социални дейности и практики работи в Областния екип по приемна грижа в София.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,934 преглеждания

Comments are closed.