„Щъркелов ден“ – денят, в който детето среща своите родители

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

0830.stork-flying-pink

 

Предстои едно от най-важните събития, посветено на 0синовяването – „Щъркелов ден“ – денят, в който детето среща своите родители.

„С популяризирането на този празник желанието ни е да насърчим родителите да не създават тайна на осиновяването и да говорят открито с децата си за техния произход и история“, казват от Българска асоциация „Осиновени и осиновители“. „Да приобщим към нашата кауза и хора, които не са свързани пряко с темата, но с позитивното си отношение ще спомогнат за нейното по-толерантно възприемане.“

Тази година се подготвя празник за деца и родители в София, но от асоциацията ще се радват да има Щъркелов ден в цялата страна. Разчитат на подкрепата ви за този важен за осиновените деца и техните родители ден и ако решите да се включите, можете да планирате подходящо събитие за деца и възрастни в дните между 14.04.2018 и 29.04.2018 г. Бихте могли да организирате както ателиета за деца и родители, така и концерти, маскен бал, спортни мероприятия, конкурси за рисунки, песни, танци и други по ваше желание и възможност. В София се предвижда да има няколко ателиета и, разбира се, в кулминацията на празника – торта и подаръци за всички деца.

Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ очакват информация за планираните дейности до 28.02.2018 г., след което ще ви бъде изпратен обобщен календар за случващото се в страната, посветено на Щъркелов ден и възможност за участие.

„Ще се радваме ако имаме възможност и тази година заедно да помогнем на колкото се може повече деца и техните родители да се почувстват щастливи и горди с осиновяването.“, казват от асоциация „Осиновени и осиновители“.

 

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,505 преглеждания

Comments are closed.