Програма за ранна превенция на употреба на алкохол от непълнолетни

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Roditelski-sreshti-v-bar Yana Alexieva & Emil Jassim_k

Учители в Бургас и Варна превръщат в традиция родителските срещи в бар.

Разговорът за алкохола и отлагането на първата консумация събра за втора поредна година учители и психолози в Бургас и Варна. „Имаме удоволствието да се завърнем отново и да разискваме темата с училища-партньори на програмата, както и да срещнем нови приятели.  Превенцията на ранния прием на алкохол сред непълнолетните е наш приоритет. Вярваме, че това е най-устойчивият механизъм за намаляване на консумацията в израстването“, споделя екипът на спиритсБЪЛГАРИЯ – асоциацията на производителите, вносителите и търговците на алкохол. Най-важните съвети в разговора и ключовите моменти за възрастта бяха представени от експертите в програмата „Родителски срещи: Малки разговори на големи теми“ – Яна Алексиева /психолог от Асоциация „Родители“/ и Емил Джасим /учител/.

Yana Alexieva & Emil Jassim_k

 „Алкохолът е вход към порастването , много често за младите хора той е не толкова интересен заради самата консумация, колкото за да направят нещо така дълго забранявано“, споделя опита си Яна Алексиева. „За нас е по-важно по-скоро как говорим с тях, как подготвяме родителя да посрещне едно дете и как да говори с него. За важността на доверието, което трябва да се запази във връзката с децата“.

Някои от учителите разказаха за своя опит с нетрадиционните родителски срещи, а други поканиха специалистите за разговор с родителите. „Когато за първи път предложих на родителите такава среща, те се стреснаха от различния подход. След като дойдоха, веднага им хареса и се почувстваха много комфортно с разговора и идеята“, сподели Северин Хаджен, педагогически съветник СОУ „Христо Ботев“, гр. Карнобат. В предстоящите месеци програмата ще се завърне по Черноморието за поредица от срещи по темата.

Програмата „Родителски срещи: Малки разговори на големи теми“ се провежда от спиритсБЪЛГАРИЯ – асоциацията на производителите, вносителите и търговците на алкохол, в партньорство с МОН, РУО, ДАЗД и Асоциация „Родители“.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,657 преглеждания

Comments are closed.