Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ подарява едногодишни читателски карти за Коледа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kirilimetodii_600x700

Специален жест по повод Рождество Христово реши да направи ръководството на Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий” (НБКМ) към почитателите на книгите и знанието. Всеки, който желае, може да получи безплатна едногодишна читателска карта. Достатъчно е да сте навършили 14 години, да посетите сградата на Библиотеката на бул. “Васил Левски” 88 и да представите личната си карта на гише “Регистрация” от 8:30 до 19:00 часа в дните между 11 и 22 декември, както и на 28 декември от 8:30 до 17:00 часа или на 29 декември от 8:30 до 15:00 часа.

Читателската карта осигурява възможност за ползване на място на уникалните колекции на НБКМ и достъп до редица мултидисциплинарни и специализирани електронни бази данни с библиографска и пълнотекстова информация.

Основана през 1879 г., Националната библиотека е най-голямото книгохранилище в България. Записването в нея позволява достъп до междубиблиотечен обмен и до влиятелните научни електронни портали и международни списания, за които тя е абонирана.

В миналото Библиотеката е била управлявана от Петко Славейков, Константин Иречек и Стоян Заимов.

nationallibrary.bg.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,564 преглеждания

Comments are closed.