• Няма категории

Направи с мама: Коледни гирлянди от изсушени портокали

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

В дългите есенно-зимни вечери преди Коледните празници, имаме толкова много часове, в които трябва си стоим вътре вкъщи. Това има своите добри страни, защото може да правим всякакви неща, за които иначе все не остава време. Също така постоянно имаме нужда от нови идеи и вдъхновения, за да занимаваме децата си, когато не може да лудеят навън.

Подготовката за Коледа предлага неизчерпаем запас от всякакви неща, които може сами да си направим, за да украси дома си или пък да похапнем вкусно. Тези красиви гирлянди с цветя от портокалови корички, успешно съчетават и двете. Хем накрая ще имаме чудесна празнична декорация, хем, за да я направим трябва да изпием или изядем необходимото количество полезни портокали.

Хайде, да започваме!

За празничкото вдъхновение благодарим на:

krokotak-logo
http://krokotak.com

 

Основното, което ви трябва са достатъчно количество портокали. Освен това ще са ви нужни, шишарки, по-малки и по-големи дървени мъниста, панделка, въже или корда, на които да нижете гирлянда. Ако ви хрумнат и други подходящи неща, спокойно може да ги използвате и тях.

За да бъде използването на плодовете пълно, първо си направете прясно изцеден сок от портокали, а след това просто не изхвърляйте корите им. Те вече са разделени на две, затова само ги почистете.

С нож или ножичка нарежете част от тях, както е показано на снимката, за да получите портокаловите цветя.

Така подготвените цветя, притиснете силно с по-тежки предмети и сложете да се сушат върху парно или във фурната. Ако не са притиснати, ще се огънат и няма да са толкова красиви, когато изсъхнат.

Част от половинките просто изсушете, като при почистването оформите и дупчица по средата, за да има откъде да се промушва по-късно панделката.

След като имате вече готови портокалови цветя и кръгчета, използвайте въображението си и си направете красива коледна украса – играчки за елхата или гирлянди, с които може да хем да украсите, хем да ухае на портокал.

Весели Празници!

 

Вижте още Коледни идеи:

   Весели Коледни календари – направи си сам

   Коледни играчки от глина

   Красива коледна звезда

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

10,321 преглеждания

Comments are closed.