Мисълта, че мога да забременея отново, ме кара да правя странни неща

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

strah-ot-zabremenqvane

–       Искате хапче за спешна контрацепция, така ли? – пита ме фармацевтът, леко озадачен, защото винаги пазарувам от неговата аптека и той много добре знае какви лекарства и препарати използваме у дома.

–       Да, точно така! – отговарям.

–       Но ти пиеш хапчета против забременяване! – съобщава ми той, сякаш не знам.

–       Да, но въпреки това, мисля, че ми трябва спешно хапче, защото презервативът май ни предаде – отговарям аз.

–       Вие сте използвали презерватив? – пита моят аптекар още по-объркан.

–       Е, никога не се знае, какво може да се случи, нали? Ние затова практикуваме и прекъснат полов акт, но… аз пак не съм сигурна, че няма да забременея.

Сега вече горкият човечец изглежда съвсем ошашкан и за да му помогна да ме рзбере, добавям важно-важно:

–       Разбирате ли, аз просто се опитвам да покрия всички рискове, искам да съм не 100, а 1000% сигурна, че няма да стане грешка.

Аптекарят ме гледа, сякаш съм луда. Аз осъзнавам колко нереален е разговорът ни, но не съм склонна да приема нито един негов довод за това, че и само една от тези мерки може да е достатъчна за предпазване от евентуална бременност.

Тази история е напълно истинска. Да, знам, че звучи сюрреалистично и налудничаво, но аз просто съм малко по-предпазлива от обикновено и си признавам, че имам фобия от повторно забременяване. Вече имам едно дете и не искам второ. Толкова ли е лошо това?

Първото ни дете не беше планирано и се появи, въпреки, че си бях взела хапчето. Не ме разбирайте погрешно, то е искано и много обичано бебе. но не бих искала и втората ми бременност да е случайна. Ето защо прибягвам до всички възможни начини за предпазване.

Животът ми без нашият син не би бил същият, строхотно хлапе е, но когато другите ме питат: „Хайде, кога ще си родите още едно бебе?“, просто откачам, защото на този етап просто не чувствам нуждата от още едно дете в семейството, липсва ми вътрешната убеденост да направя тази стъпка.

Когато питам приятели ни, които имат по две, а някои и по три деца, как са решили да имат повече от едно дете, отговарят, че децата са им помогнали да се почувстват завършени и пълноценни родители.

Е, аз засега се чувствам достатъчно завършена и с едно дете!

Искам второто ни дете да е плод на добре обмислено решение, да съм готова то да дойде в живота ни. Мисълта за втора случайна бременност ме ужасява, което ме кара да прибягвам до разказаната в началото налудничава случка в аптеката.

Знам, че трябва да се отърва от страховете си и да приема, че най-хубавите неща са случайните и че в крайн сметка каквото  и да ни се случи, щом сме заедно и сме семейство, имаме обич и разбирателство, всичко ще е наред.

Но засега предпочитам да си легна рано, отколкото да „рискувам“, а на сутринта да тичам към аптеката.

Кажете ми, че не съм сама в тази параноя!

 Кели Съдърланд
babycentre.co.uk

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

11 678 преглеждания

Comments are closed.