ХХ “Салон на изкуствата” с разнообразна програма и за най-малките

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

teatur500x400

В продължение на първите три уикенда през месец юни, в зала 4 на НДК, от 11.30 ч. ще оживеят любими детски приказки, както и авторски спектакли на едни от най-добрите независими куклени състави.

 

6 юни/събота, зала 4, 11.30 ч.

“Красавицата и звяра”

Постановка на театър „Шило” по приказката на Шарл Перо с участието на: Мира Върбанова, Анатоли Божинов

Спектакълът предлага малко по-различен прочит на популярната приказка, залагайки на комедийни ситуации и пародии. Актьорите играят както с кукли, така и на живо. Хуморът присъства дори и в лиричните моменти. Спектакъл за малки и големи, защото темата за любовта е вълнуваща на всички възрасти!

За любовта, приятелството, за красотата, която е в нас и колко е хубаво, когато осъзнаем, че я носим в себе си и можем да я споделим!

Една приказка за любовта, разказана по забавен начин и с много любов!

 

7 юни/неделя, зала 4, 11.30 ч.

Една история с две мишки“

Постановка на „Театър на колела” по баснята на Лафонтен „За Полския и Градския мишок“
Режисьор – Веселин Мезеклиев
Сценография и кукли – Васил Рокоманов и Силва Бъчварова
Музика – Асен Аврамов
Участват – Елизабет Радева и Лилия Мострова

Спектакълът е удостоен с голямата награда на международния фестивал “Двама са малко, трима са много“ в гр. Пловдив, участвал е на повече от 20 международни фестивала на 4 континента.

Един ден Полският мишок се промъква в шкаф пълен с всевъзможни вкусотии и тъкмо решава, че е открил „мишият рай”, когато в гръб е изненадан от Градския мишок, който живее в него. В разгара на епична битка за парче кашкавал влиза Стопанката на дома, която с ужас открива, че в шкафа има мишки. Веднага слага отрова. Гладният Полски мишок лакомо се нахвърля върху нея, но на помощ идва Градският, за когото клопките на градския живот не са новост.

След серия от перипетии и срещи с опасностите на градския живот двете мишки се сприятеляват и достигат до общото решение да излязат навън, за да заживеят заедно на свобода.

Никой не е беден щом има приятели!

Приятелство, отговорност, свободата сам да правиш своя избор, кой си ти и къде е твоето място в живота – това са темите в спектакъла.

 

13 юни/събота, зала 4, 11.30 ч.

“Цирк”

Авторски спектакъл на „Театър на приказката” с участието на Росица Велинова

Музикално куклено шоу с марионетки, което забавлява деца и възрастни.

Отличен е с награда на международното жури и посланикът на Холандия в България на фестивала “Двама са малко, трима са много” в Пловдив.

Изключителна атракция за младите зрители. Те забравят, че актьорите са марионетки и участват активно в постановката.

 

14 юни/ неделя, зала 4, 11.30 ч.

“Карнавал на цветята”

Авторски спектакъл на „Театър на приказката” с участието на Росица Велинова

Спектакъл на ултравиолетово осветление, от който разбираме как идва пролетта. Какво се случва, че изведнъж става топло, появяват се цветята, ручеите запяват… Къде и как изчезва Големият студ, кой го побеждава, кои са най-първите пролетни цветя, които още в преспите сняг подават белите си главички? Много песни, които научаваме и пеем в края на представлението и чудесно пролетно настроение.

 

20 юни/събота, зала 4, 11.30 ч.

“Червената шапчица”

Постановка на театър „Шило” по Шарл Перо
Участват: Мира Върбанова, Анатоли Божинов

Класическата приказка разказана от две пораснали деца. Дали когато пораснем можем да запазим детето в себе си и да поиграем заедно?

 

21 юни/ събота, зала 4, 11.30 ч.

“Мечо Пух”

Постановка на „Театър на приказката” по А.А. Милн

„Ако ти живееш сто години, аз искам да живея сто години без един ден, така че никога да не живея без теб“. Приятелството, без което не можем!

Гледайки спектакъла ще разберем кой е Кристофър Робин, какво обича Мечо Пух и го хапва денем и нощем, колко сериозен и начетен е бухала, защо Прасчо плаче и защо е тъжен Йори. Темата е рожден ден, а на рожден ден не може без купон, нали?

Зaтова се подгответе за една страхотна дискотека в края на спектакъла. Забавлението е гарантирано!

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,574 преглеждания

Comments are closed.