Дребните, но прекрасни неща, които един съпруг може да прави за жена си всеки ден

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shtastlivo-semeistvoТъкмо се бяхме оженили с жена ми и бяхме едва 20-тина годишни, а аз бях изпълнен с желание да правя хубави неща за нея. По това време тя работеше като касиер в един супермаркет и се прибираше много късно вечер. Една сутрин приготвих палачинки и като пълен идиот я събудих в 7 сутринта с огромното желание да я изненадам приятно. Естествено, тя изобщо не се вдъхнови от моя жест. Беше спала едва няколко часа и моите палачинки изобщо не я впечатлиха, защото единственото, което искаше в този момент беше още малко сън.

Спомням си, че останах много разочарован, исках тя да изпадне във възторг, че съм й приготвил закуска и да ме обяви за нейния герой. Е да, но не ми се получи. Тогава все още нямахме деца, а тя просто искаше да поспи само още няколко часа, не да закусва с глупавите ми палачинки. В този момент осъзнах, че колкото и добри да бяха намеренията ми, часът, който бях избрал за семейната ни романтична закуска изобщо не беше подходящ.

Вече почти 14 години сме семейство и въпреки това, все още не съм сигурен кога и как да постъпя, за да не объркам нещо. И продължавам да търся правилните отговори на въпроса: „Кои са онези дребни, но прекрасни неща, които един съпруг може да направи за жена си, така че тя да е щастлива всеки ден?“

След като потърсих отговорите на този въпрос сред редица мои познати, също съпрузи като мен, както и сред читателите на блога ми, отделих следващите 25, които искам да споделя с вас. Смятам, че те могат да се превърнат в 25 златни правила за успешен брак, според женската гледна точка.

1. Не ме питай, дали искам да направиш едно или друго нещо. Просто го направи.

2. Това, което силно искам е да имам по няколко часа само за мен у дома. Така че, всеки път, когато изведеш децата на разходка или до детската площадка, или на плуване, ще съм ти безкрайно благодарна.

3. Слушай ме и моля те, остави си телефона настрани, ако ще разговаряме. Твоето мнение е важно за мен, искам да вземаме решенията заедно и очаквам съпричастност от теб.

4. Приятно ми е да чувам твоето „Обичам те!“, но понякога ми е нужно да знам и защо го казваш.

5. Ще се зарадвам, ако донесеш бутилка вино за вечеря или друго питие, което си решил, че ще ни е приятно да споделим.

6. Покани ме на обяд.

7. Прочети приказка за „Лека нощ“ на децата или ги изкъпи преди лягане, без да се налага да ти казвам, че е време да го направиш.

8. Изненадай ме като ми купиш от любимия десерт на прибиране към вкъщи, а когато децата заспят да си го разделим.

9. Попитай ме как се чувствам и какво можеш да направиш за мен, когато забележиш, че нещо не е наред.

10. Похвали вечерята, която съм приготвила, твоята оценка е важна за мен.

11. Изпрати ми кратко съобщение или ми звънни за едно „Как си? Обичам те!“ по средата на работния ден.

12. Приготви кафето някоя сутрин.

13. Остави ме да поспя половин час повече.

14. Напиши ми писмо на хартия и ми го прати по пощата, за да си го нося в дамската чанта и да си го препрочитам всеки път, когато поискам, нищо че хората вече не използват този начин за връзка.

15. Напълни ми някоя вечер ваната и ми сложи чаша вино наблизо.

16. Запали колата предварително в студена зимна утрин, за да е топла, когато тръгна да се качвам в нея.

17. Звънни ми, когато тръгваш от работа, за да ме попиташ има ли нужда да купиш нещо за вкъщи.

18. Оставяй ми бележки на необичайни места из къщата, които да откривам през деня, докато те няма и с които да ми съобщаваш хубави неща.

19. Понякога оправяй леглото сутрин.

20. Забелязвай усилията ми. Това е нещо наистина огромно за мен.

21. Споделяй какво мислиш, питай ме аз какво мисля, това е най-лесният и напълно безплатен начин да се справим със стреса и напрежението. Да се опитваме да се справим поединично с проблемите е само допълнителен стрес.

22. Най-хубавите моменти за мен вечер, след като се прибереш от работа, са миговете, в които си говорим за важните за нас неща.

23. Винаги има поводи за разочарование, все пак, когато съм у дома по цял ден ми се налага да се справям с 20 пъти повече домашни задължения, отколкото ти за цяла седмица.

24. Прекрасно е да разговаряме по време на вечеря помежду си, с децата, с всички, които в този момент са на масата.

 25. Казвай ми „Благодаря“!

Клинт Едуардс
www.scarymommy.com

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

137,103 преглеждания

Comments are closed.