С деца на море – какво да вземем за лятната почивка?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

s deca na more

Ето, че отново е лято и вече е време за ваканция. Вероятно, както вие, така и децата ви, очакват с нетърпение веселите моменти край морето. Какво обаче да вземем, преди да потеглим към дългоочакваната почивка? Често след часове събиране на багаж, се оказва, че сме забравили нещо много важно или пък сме взели доста ненужни вещи.

Ето няколко съвета относно това какво не трябва да забравяме, когато приготвяме куфарите за семейната лятна ваканция:

Колко багаж да вземем?

Всичко зависи от това къде смятате да прекарате почивката, с какво превозно средство ще се придвижвате и колко време смятате да останете. Ако ще пътувате с кола, можете да си позволите да вземете повече багаж, но все пак се ограничете до най-необходимото. Винаги се застраховайте с връхни дрехи и затворени обувки, не се знае какви изненади може да ви поднесе променливото време.

Напитки и снаксове

Добре е винаги да имате някакви закуски в ръчния багаж по време на път. Често и най-злоядите деца решават, че са гладни точно, когато потеглите с колата, автобуса или самолета. Пригответе си вода или сок, както и сухи и мокри кърпички.

Сън

Дори и пътят до желаната дестинация да не е чак толкова дълъг, има голяма вероятност детето ви да заспи. Повечето деца заспиват малко, след като се качат в превозно средство. Погрижете се за техния комфорт като им подсигурите възглавница за сън от тези, които се поставят на раменете и около врата. Добре е да имате и леко одеалце, с което да завиете детето, за да избегнете нежелани настинки от климатик или отворен прозорец.

Атрибути за плажа
Чадър за плажа
Слънчеви очила (за вас и за децата)
Шапкa с козирка
Слънцезащитен крем (висок фактор)
Мокри кърпички
Вода
Бански костюми
Джапанки

Аптечка
Термометър
Лекарство срещу висока температура (сироп, таблетки или свещички)
Дезинфектант
Лейкопласт
Противоалергични таблетки
Спрей или крем против комари
Болкоуспокояващи
Антисептичен спрей, пудра или крем

Забавление

Погрижете се децата ви да имат достатъчно играчки, без разбира се, да прекалявате. Вземете кофичка и лопатка за пясъка, пояс, надуваем дюшек и каквото ви е нужно за игрите на плажа и в морето. Не пропускайте да вземете детски книжки, а ако имате късмет, ще можете да отделите и малко време за себе си и вашето любимо четиво.

И  не забравяйте!
Пари
Документи
Телефон и зарядно
Фотоапарат

Не на последно място – не забравяйте доброто настроение.

Желаем ви една прекрасна семейна ваканция, изпълнена много смях, слънце и красиви спомени!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

16,273 преглеждания

Comments are closed.