• No categories

Предястие от гъби под запечено яйце

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

recepta 2

Продукти (за 2 порции):

200 грама кралска печурка

1 супена лъжица готварска сметана

1 чаена лъжица нишесте

2 яйца

Зехтин

Черен пипер

Чубрица

Червен пипер

Сол

Нарязваме на тънки филийки 200 грама гъби. Запържваме ги до златисто в малко зехтин. След като станат готови, към тях прибавяме 1 чаена лъжица нишесте, предварително разтворена в 100 мл. вода. Добавяме подправки на вкус и 1 лъжица готварска или заквасена сметана, за да стане сосът плътен.

Така получените гъби разпределяме в огнеупорни купички. Върху всяка купичка чукваме по едно яйце. Слагаме да се пекат в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за 10-15 минути. Времето за печене може да варира в зависимост от това колко рохко искате да е яйцето отгоре.

Сервираме предястието с пръчици препечен хляб.

обратно към седемте рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,594 преглеждания

Comments are closed.