• No categories

Цел: неонова текстилна огърлица

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Necklace-SidebySide

Ето още едно занимание, което можем да измислим на децата, а резулатът от него ще ги направи много горди, защото колието, което ще направят, може да бъде носено от мама през лятото като цветно и семпло бижу или като украса за всичко, което ни хрумне – от декорация за подарък, до цветен гирлянд за парти или бързо да бъде превърнато в друго бижу – като обици от пискюл или висулка за чанта.

Какво ще ни е необходимо за неоновото занимание?

Neon-String

  • Неонов канап или прежда (канапът може да се намери в магазини за художнически материали, а преждата от кинкалериите)
  • Ножица
  • Лепило
  • Кредитна карта или нещо, което има размерите на кредитна карта

Започваме:

  1. Да се направи пискюл е най-лесното нещо на света. Вземаме кредитната карта и започваме да намотаваме канапа (преждата) около нея. Стремим се нишката да е сравнително подредена, за да получим един гладък и хубав пискюл накрая.
  2. tassel-making (1)
  3. Когато намотаем достатъчно прежда, изваждаме намотката от картата и я стягаме с канап (прежда) в единия край, като оставяме място за конеца, на който ще окачим пискюла после. Намотаваме добре, стягаме във възел и капваме малко лепило върху възела, за да не се разхлаби и развърже в последствие.
  4. Срязваме ресните на пискюла и ги изравняваме с ножицата.
  5. Вземаме трети цвят канап или прежда и закачаме с него пискюла. Този канап трябва да е дълъг толкова колкото желаем да е дълго колието ни. Ние планираме 3 колиета в различни цветове и различни дължини.
  6. Както вече казахме, тази идея може да се използва за много неща – за укаса на подарък, за други бижута, за гирлянд на детското парти или на балкона… всичко, което ни хрумне е реална възможност.

 TasselBox_2

Идея и снимки: www.thesweetestoccasion.com


Подобни статии:

pencileraserstampsheader  Печат от гумичка на молив

melted%20crayon%20canvas_ready  Картина от разтопени пастели

vase  7 начина да използвате отново празните бутилки от бира

herisson-assiette-papier  Таралеж

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,710 преглеждания

Comments are closed.