Какви игри могат да се играят на първия рожден ден на детето?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

purvi-rojden-den

Решихме да започнем една рубрика, която ще бъде полезна за всички нас: “От родители за родители”. В нея всеки ще може да зададе своя въпрос или да сподели проблем, свързан с детето, а с мненията на други родители, минали по този път, ще потърсим отговори. Знаем, че личният опит, понякога може да замени купчина книги със съвети по темата.  

Какви игри могат да се играят на първия рожден ден на детето? 

“Синът ми навършва една годинка и по този случай реших да организирам парти. Подготвила съм много храна, сладки и страхотна украса. Това, което ме притеснява е, че нямам много идеи, как да забавлявам останалите деца, тъй като повечето от тях са по-големи. Моля да ми помогнете с някакви предложения!”

Анна, 28 г

 

Още по темата:

    Наръчник за детски рожден ден

   Първият рожден ден



“Моето предложение не е точно игра, а по-скоро упражнение с учебен характер. Може да вземеш 4 топки в различен цвят (жълт, зелен, червен и син) и 4 торбички в същите цветове. После да накараш децата да сложат топката в торбичката със същия свят.”

Eлена, 27 год., Пловдив


“За първия рожден ден на дъщеря ми, всички деца ще бъдат на възраст между 5 и 11 години. Това, което реших да направя за по-големите от тях е място със забавна музика и цветни пастели, с които могат да рисуват. Планирам да подготвя обяд, както и много сладки лакомства. Така ще се запълни времето преди най-приятната част: отварянето на подаръците.”

Ивелина, 34 год., София


“Малките деца обичат музиката. Затова за първия рожден ден на дъщеря ми, на който имаше деца на нейната възраст и малко по-големи, бях заложила основно на това. Пусках детски песнички и оставихме децата да танцуват. И ние родителите се включихме, като пеехме и пляскахме. Мисля, че всички се забавляваха. Имаше и домашна торта, с която завърши празненството. Малките деца така или иначе се уморяват бързо и няма смисъл да се прекалява, защото се изнервят.”

Марина, 29 год, Варна 


“На първия рожден ден на детето ми имаше 2-3-ма негови връстници, а другите деца бяха по-големи, приятелчетата на големия ми син. За най-малките бях постлала меко одеало на пода в хола (за да са ни пред очите) и им дадох играчките на рожденника – кутии с формички, музикални играчки, дървени кубчета. Те все още не могат да играят едно с друго и това им беше достатъчно. А по-големите играеха с баткото в детската стая. Също така бях извикала аниматор-клоун, който да поднесе тортата, но сега го отчитам като грешка, защото малките деца по-скоро се изплашиха от него”.

Ива, 33 год, Русе

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

8,792 преглеждания

Comments are closed.