Детски игри с цветни боички

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Много от родителите отказват да дават на децата си боички за игра и творчество, защото се страхуват от бъркотията и пораженията върху стените вкъщи след играта. Не се тревожете за това. Ако детето е твърде малко, за да можете да му обясните да не цапа, то тогава му вземете пастели, моливи или флумастри, които да заместят боите.

Предлагаме ви 7 начина да разнообразите традиционното рисуване върху белия лист, които ще предизвикат у малчугана интерес и дори могат да разкрият художествен талант.


Оцветяване на балони

Ще ви е нужно: цветни балони, флумастри, връвчици за връзване на балоните

Надуйте балоните и ги завържете с помощта на връвчиците на удобно място. Оставете на детето възможността на рисува по тях. Интересно е да наблюдавате какво вижда детето във формата на балона – човешка глава, летящ над земята въздушен балон, футболна топка и т.н.


Освежаване на дома

Бъдете смели и отстъпете на детето една от стените вкъщи – нека това да е неговото място за творене и личното му пространство у дома. 


Рисуване върху дрехи

Ако детето е по-голямо и обича да рисува, вземете му текстилни бои и му дайте възможността да твори върху платове или дрехи.


Маскарадни маски

Нарисувайте заедно маски на различни герои и страшни чудовища.

Ще ви е нужно: Бели листове, боички или друго средство за рисуване, ножица, връвчица.

Дайте на детето свобода да създаде само своя маска. След това изрежете маските във формата на човешко лице, като изрежете и дупки за очите и устата. С помощта на връвчица я закрепете върху лицето. Организирайте си маскен бал.


Пръстови отпечатъци

Много е забавно, когато всички членове заедно се занимават с отбелязване на отпечатъците си. Направете това на някоя от стените вкъщи, на листове, на макети.

Ще ви е нужно: различни боички, листове или друго платно за отбелязване.

Потопете дланите и пръстите и след това и стъпалата си в различни цветове бои. Под всеки отпечатък отбележете на кого от семейството е.


Рисунки  с тебешир

Тебеширът все по-рядко е част от игрите на децата. Предимството му е, че в повечето случаи, когато се използва той, децата играят навън на открито, сред парковете и градинките.

Осигурете на детето цветни тебешири, които са по-весели и създават настроение. Можете да му купите дъска за тебешир за вкъщи.


Оцветяване на глина

Независимо дали сте изработили фигурките от глина сами или са купени, децата обожават да ги оцветяват.

Ще ви е нужно: Гъсти бои, четка и глинена плочка или форма по желание.


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Игри

7,568 преглеждания

Comments are closed.