Красиви по време на бременност, втора част

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

okosmiavane

Окосмяването от мъжки тип сполетява много жени по време бременността, но то е безопасно и най-вече – поправимо е. 

Има няколко пътища за красотата по време на бременност – или ще разцъфне, или ще се скрие някъде да изчака по-добри времена, или просто няма да се промени – ще сте си все така хубава, както и преди – нито повече, нито по-малко.  Има майки, обаче, които наред с хубавите проявления на бума на хормоните наблюдават и недотам лицеприятни промени в тялото си. Ето например, косата се превръща в лъскава и прекрасна грива, но такова става и цялостното окосмение по тялото – юк!

Защо? Защо? Защо?

Причината за нетипичното окосмяване по време на бременност се крие там, където е и причината за разкрасяване на косата – едни и същи хормони управляват и двата процеса. Затова не се учудвайте, ако паралелно с едното, при вашата бременност, вземе че се прояви и второто. Мъх над горната устна, по бузите или брадичката – звучи стряскащо, но на практика е нормално. Да, здрава сте – спокойно. И което е по-хубаво – това е временно.

Хормоните, които ни го причиняват се проявяват обикновено през първия триместър и се наричат андрогени (мъжки полови хормони). Менюто с нежелани пухкави екстри може да включва дори участъци от корема, ръцете, гръдния кош, краката и гърба. Гррр…

okosmiavane


Махай се!

Начините да се справите с ненужната природна окраска са епилатор, коламаска, бръснач. Не се препоръчва използването на депилиращи кремове или изрусяване на косъмчетата, тъй като тези препарати могат да бъдат абсорбирани от кожата ида попаднат в кръвообръщението. Все още не е изследвано влиянието им върху развитието на бебето.

Разбира се, съществуват и методите за перманентно премахване на окосмяване – лазер и електролиза. Те се смятат за безвредни по време на бременност. Трябва да имате предвид, обаче, че могат да са болезнени, а бременността е период на не една и две болежки, така или иначе.
За търпеливите: ако окосмяването не ви дразни толкова или не е на видимо място – по-добре изчакайте докато бебето се роди. Дерматолозите гарантират, че до шест месеца след раждането неприятния ефект от хормоните изчезва.


Прочети също: Красиви по време на бременност, първа част 

 

 

Още от Бременност и Здраве: 

http://www.purvite7.bg/articles/view/2304/krasivi_po_vreme_na_bremennost_parva_chast.html?rc=44&mode=preview   За витамините, минералите и бременността

Bremennost i uprajneniy   10 ползи от упражненията през бременността

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

9,413 преглеждания

Comments are closed.