Който пее, зло не мисли

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

mother-singing

Според редица изследвания, родителите трябва да пеят на децата си, за да се предотвратят евентуални езикови проблеми при детето в бъдеще.  Доста често, повечето родители наблягат на четенето, писането и грамотността и не обръщат достатъчно внимание на ползите от пеенето.

Пеенето на песнички и римувани стихчета на бебетата още преди да се научат да говорят е съществено важно за развитието на детето и за емоционалното му състояние. Песента е специален вид реч. Приспивните песни, традиционните песни и стихчета на всяка култура носят в себе си подписа на мелодиите и интонацията на родния език и подготвя слуха, гласа и мозъка на бебето за езика. Също така, песните помагат на детето да мисли в думи, а слушането и пеенето в рими развива и двете страни на мозъка.  

Нарастващият брой на децата в предучилищна и училищна възраст с проблеми в езиковите способности се дължи най-вече на родителите, които не са развили уменията в комуникацията на децата си, а пеенето е най-ефективният начин за това.

Начинът, по който реагират децата на жива музика и на записана е различен. Те са доста по-отзивчиви, когато музиката идва директно от родителя. Пеенето, заедно с родителите, е за развитието на взаимната комуникация.

Проучванията показват, че музиката и римите увеличават способността на детето да мисли пространствено, което може да повиши математическите и научни умения на детето. Тоест, ако пеете на вашия малчуган още от ранна детска възраст ще му дадете страхотен старт в живота. А ако се отпуснете и освен песните, научите детето си да танцува, то те ще се научат на баланс, координация и ритъм.


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

1,908 преглеждания

Comments are closed.