Как да пасирате и съхранявате домашно приготвена храна за бебето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

puree

 

Приготвянето на домашно пюре за вашето бебе е не само забавление, но и лесна работа. Ще се изненадате, че наистина пасирането ще отнеме по-кратко време, отколкото сте си мислели.

Пасирането на домашно приготвена храна е много лесно. Сгответе, оставете яденето да се охлади, изсипете в блендер и пасирайте. Може да използвате също миксер, пасатор или кухненски робот. Допитайте се до готварското си въображение и се съобразете с възрастта на бебето. Не се страхувайте да пасирате сладки картофи заедно с ябълки например. Както и да добавите кърма и/или адаптирано мляко. Тези две съставки ще подсилят захранването на бебето и ще придадат на храната познатия му вече вкус!

Как да приготвим бебешко пюре

1. Започнете с обработка на зеленчуците/плодовете на пара, чрез печене, в микровълнова печка или чрез варене.

Готвенето на пара запазва повечето хранителни съставки. Заедно с печенето и варенето, позволява приготвянето на голямо количество храна наведнъж.

Използвайте микровълнова печка, ако разполагате с малък уред за пасиране или храната е в малко количество. Препоръчително е да използвате стъклен съд. Много родители избягват микровълновата печка (ние също); препоръчваме ви да готвите на пара или във фурната.

2. Сложете термично обработените зеленчуци/плодове в уреда за пасиране.

3. Отделете течността, в която сте сготвили зеленчуците/плодовете. Ще я добавите по-късно – тя ви помага да запазите онези хранителни съставки, които са се отделили в нея по време на готвене. (Не използвайте водата, в която сте приготвили моркови или други високонитратни зеленчуци, за бебе под 7 месеца.) Може да разредите готовата смес и с адаптирано мляко, кърма или преварена вода.

4. Пасирайте храната.

5. Междувременно добавете течността или преварената вода. По желание може да я замените с адаптирано мляко или кърма. Тези течности допълнително захранват и придават познат за бебето вкус.

Добра опция е също пасирането на храната без добавянето на каквато и да е течност. Много родители предпочитат да разредят пюрето непосредствено преди сервирането й на бебето.


elektronna kniga domashna bebeshka kuhnia изтеглете Домашна бебешка кухня

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

29,370 преглеждания

Comments are closed.