• No categories

Босоноги хартиени герои

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Много лесен и приятен начин да се забавлявате у дома.

Автор: Невена Тодорова
handmade-bg.blogspot.com

Ще ви покажа един много лесен и приятен начин да се забавлявате у дома, докато навън е студено. Необходими са ви само:
-Молив
-Ножица
-Лист по-дебела хартия или картон. Аз използвам гърба на стар календар
-Боички, цветни моливи, пастели или с каквото обичате да рисувате най-много

Първо трябва да направим два еднакви кръга с размер приблизително колкото дебелината на палеца. Това ще са отворите за пръстите ни, които ще са краката на нашите фигури. След като веднъж сте отбелязали мястото им, можете да нарисувате останалата част.

Сега започва най-забавното. Експериментирайте и фанатзирайте. Нарисувайте любимите си герои: приказни феи, принцове и принцеси, рицари и магьосници; Може да нарисувате своето семейство, или пък измислени цветни чудовища, които искат да потанцуват степ.

Оцветете и изрежете вниматерно с ножица. Тук най-трудно е оформянето на отворите за пръстите. Трябва да пасват точно, за да стои фигурката изправена. И играта започва. Нашите герои могат да вървят, да танцуват, да подскачат и да седят дори с кръстосани крака.

За родителите:

Тази на пръв поглед елементарна игра може да бъде много полезна за децата ви. Тя развива въобръжението и фината моторика, цветоусещането и речта, помага на децата да създават сами ролеви игри. По този начин лесно може да си направите куклен театър или просто да намерите забавление за целия следобед на своя малчуган. И всеки път да е различно. Не рисувайте вместо децата, оставете ги да творят и им помогнете само там, където се затрудняват.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,983 преглеждания

Comments are closed.