Среднощно ходене

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

midnight-walking

Ходенето нощем е често срещан проблем при подрастващите деца, но, след време, обикновено отминава. Повечето деца могат да се справят и без ваша помощ, но определено ще има моменти, когато ще сте необходими, за да помогнете на детето да легне да спи. Важно е да намерите решение и да се справите с този среднощен проблем.

Когато детето се събуди през нощта:

Изчакайте известно време то да ви вика, преди да отговорите или да отидете при него. Ако чуете, че детето се разхожда или си говори, изчакайте малко преди да отидете, защото то ще може да се настани в легълцето и без вашата помощ.

Ако детето ви извика, отидете при него и тихо му прошепнете, че е време за сън, целунете го и излезте от стаята.

Ако детето плаче, отидете при него и го гушнете, докато се успокои. Ако е твърде разстроено и не иска да го оставите, просто седнете до него и му хванете ръчичката, без да му говорите. Когато се успокои, може да излезете от стаята.

Ако детето ви дойде при вас в стаята, когато се събуди, заведете го пак в леглото, без да го прегръщате, защото това може занапред  да е една от мотивациите да идва редовно при вас.

Помнете, че:

Повечето деца доброволно се отказват да спят при родителите си, когато започнат училище. Затова, ако положените усилия от ваша страна се провалят, бъдете спокойни – всичко с времето си!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Развитие

2,305 преглеждания

Comments are closed.