10 грешки в грижата за красотата, които лесно можем да избегнем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
woman-beauty

За да изглеждаме не просто добре, а страхотно, често посвещаваме много усилия и време, но оказва се, че понякога усилията ни могат да са напразни, защото несъзнателно допускаме малки грешки, които обаче имат сериозни последици.

Ето няколко прости трикове, които ще ви ги спестят и ще ви помогнат да изглеждате наистина свежа и красива.

1. Ежедневната грижа за кожата на лицето е като миенето на зъбите, никога не я пропускаме, но оказва се, понякога пренебрегваме кожата на шията и деколтето. А, не бива! Добре поддържаната кожа на тези две области, също както и кожата на лицето, се нуждае от ежедневна хидратация, дори това да е простичкото измиване с вода, то ще окаже благотворно влияние върху кожата и ще задържи признаците на стареене далеч от нея години наред. Затова не пропускайте и тези зони, когато миете лицето си сутрин с вода, а след това нанасяйте хидратиращ продукт.

2. Колко често почиствате четките си за грим? В тях с времето се натрупват вредни бактерии, които са в състояние да причиня възпаления по кожата, те в много случаи са причина и за появата на досадните пъпки. Почистването на четките и всички останали прибори и козметични аксесоари е добре да става поне два пъти седмично.

3. Често ли използвате ексфолианти за кожата на лицето си? Това, оказва се, не е най-доброто, което можем да направим за нея, особено ако са прекалено агресивни, тъй като заедно с мъртвите клетки при честото ексфолиране се нарушава защитния горен слой на кожата. Препоръчително е за ежедневна грижа да се използват щадящи средства, които съдържат ензими или гликолов компонент.

4. Правилното хранене е ключът към красивия външен вид и здрава кожа. Жените, които се хранят с продукти, богати на растителни протеини по-рядко имат проблеми с кожата.

5. Постоянното връзване на косата на опашка или прибирането й в кок уврежда еластичната й структура, прави я суха и чуплива. Ето защо не си правете тези прически повече от веднъж в седмицата.

6. Различните производители на декоративна и друга козметика използват различни съставки, които често влизат в противоречие, а то може да предизвика раздразнение и проблеми с кожата. Поради тази причина се препоръчва използването на една и съща марка козметика.

7. Едно основно правило за красива кожа е ежедневното почистване на грима вечер. Той задължително трябва да се почисти вечер преди сън, за да може кожата да се възстанови от въздействията на декоративната козметика.

8. Използвайте слънцезащитни продукти през цялата година. Слънцето е сред първите и основните виновници за стареенето на кожата!

9. Използването на прекалено топла или гореща вода за къпане изсушава кожата и намалява нейната еластичност, затова ако обичате горещи вани, правете ги не повече от веднъж седмично.

10. Забравете сешоара, за да избегнете механичното увреждане на косата. Горещият въздух я прави чуплива и суха, затова когато се налага да прибегнете до помощта му, използвайте най-слабата му степен.

източник: woman-rules.ru

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,717 преглеждания

Comments are closed.