Зона за изкуство: 12 май, София, ул. „Цар Самуил“

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rp_hands_heart_73452679.jpg ULICA_V'PREKI_2018На 12 май (събота) улица „Цар Самуил” в отсечката между ул. „Денкоглу” и ул. „Солунска” отново ще стане зона само за изкуство по проекта „Европа през младите в изкуството”.

Темата е „Ударни инструменти” в памет и по повод 90 години от рождението на проф. Добри Палиев, който също е живял близо до тази улица.

Галериите „Париж”, „Астри”, „Контраст”, „Интро” и други в това пространство ще приемат гости през целия ден. На улицата ще рисуват и ще показват свои картини по темата ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ в София.

Входът е свободен през целия ден.

След 16.00 часа на изградена сцена на открито ще звучи музика с акцент ударни инструменти в изпълнение на скулптора и музикант Мартиан Табаков и перкусиониста Бранко Вълчев, два състава на Националното музикално училище „Любомир Пипков” – „Тупан” и „Палиев’с Спаркълс” с преподаватели Мария и Искра Палиеви, състав от студенти на композитора Асен Аврамов, ученик на проф. Палиев, както и на барабаниста Александър Даниел заедно с известния тромпетист Росен Захариев – Роко.

Проект „Европа през младите в изкуството” се изпълнява от  фондация „Въпреки”с финансовата подкрепа на Програма „Европа” 2018 на Столична община, в партньорство с район „Триадица“, НУИИ „Илия Петров”, НМА „Проф. Панчо Владигеров”.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

394 преглеждания

Comments are closed.