• No categories

Заквасване на мляко в 10 стъпки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Заквасване на мляко в 10 стъпки


1. Сваряваме млякото


2. Топваме пръста си, за да проверим температурата на млякото.

Трябва да не пари, нито да е студено.


3. Приготвяме черпак и чист буркан


4. Изсипваме млякото в буркана


5. Взимаме закваска от предишно домашно кисело мляко или от Био кисело мляко.

10 чаени лъжици с връх


6. Разбъркваме закваската след като я сложим в прясното мляко. Издаваме звука “муццццъ”, иначе не става магията. Карлос показва.


7. Правим “загряващ компрес” на буркана. Първото го завиваме с вестник


8. После го слагаме в найлонов плик


9. Накрая го завиваме в одеялце


10. Чакаме поне 7-8 часа. Или ако сме направили закваската вечерта, на сутринта имаме прекрасно, истинско и вкусно кисело мляко.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

15,973 преглеждания

Comments are closed.