• No categories

Вкусни рецепти с извара за цялото семейство

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Изварата е несправедливо пренебрегвана, заради твърде обикновения си вид и вкус, но ако й се доверите с нея можете да сътворите много вкусни кулинарни шедьоври. Наред с това тя е изключително полезен продукт, който задължително трябва да присъства в менюто както на малките деца, така и на възрастните.

Предлагаме ви няколко рецепти с извара, които няма да навредят на фигурата ви и ще възхитят всички у дома, освен че стават за „нула време“.

  

preview-650x341-98-1461074892

Изварена торта

Продукти

200 г извара

2 супени лъжици сметана

2 яйца

2 супени лъжици сметаново масло

1 чаша брашно

1 чаена чаша кафява захар

0.5 чаена лъжичка сода за хляб

щипка сол

Начин на приготвяне:

Разбийте в купа изварата с яйцата, сметаната и разтопеното масло. В друг съд смесете всички сухи съставки брашното, захарта, содата и щипката сол, след което съберете двете смеси.

Изсипете така приготвеното тесто в тортена форма и печете 35-45 минути на 180 градуса до суха клечка. Извадете от фурната и охладете върху решетка. Сервирайте с пресни плодове или с чай.

5936360-650-1453378524-17488_900

Изварени трюфели

Продукти:

350 г обезмаслена извара

50 г ядки – орехи, бадеми, лешници или каквито предпочитате

150 грама натрошени бисквити

захар на вкус
черен шоколад или какао
ванилия

Разбийте изварата в блендер, добевете захарта, ванилията, бисквитите, ядките и разбийте отново до гладка хомогенна смес.  От получената смес оформете малки топчици, които оваляйте в настарган шоколад или сурово какако.

Приберете бонбоните на хладно в хладилника за час-два преди да ги сервирате.

5936110-650-1453378524-2

Бързи кнедли

Продукти:

400 г обезмаслена извара

1 супена лъжица захар

2 яйца

1 чаша брашно

щипка сол

Кипнете съд с вода. В отделна купа смесете изварата, яйцата, захарта и половината брашно. С помощта на останалото брашно омесете тестото на масури, които нарежете на кръгчега.

Пускайте кнедлите във врящата подсолена вода и варете за около 3-5 минути, докато изплуват на повърхността. Сервирайте ги веднага, докато са още горещи със заливка от заквасена сметана и сладко от ягоди или друг любим плод.

Чийзкейк без печене

500 гр. извара

300 гр.  заквасена сметана

30 грама желатин

Захар (пудра) на вкус

приблизително 2 ч.ч. сезонни плодове

Разбийте сметаната и изварата до идеална гладкост и добавете захарта. Смесете извара и сметана, докато гладка. Добавете захар на вкус.
Предварително нокиснете желатина в малко хладка вода и го оставете докато се разтвори напълно, ако е нужно го заглейте съвсем леко на водна баня. Прибавете го в изварено-сметановата смес на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Консистенцията на крема е рядка.

Наредете плодовете на дъното на тортена форма и залейте с приготвената смес. Приберете в хладилника за няколко часа. Сервирайте с плодове и украсете със сироп и ментови листа.

kitchenmag.ru

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,040 преглеждания

Comments are closed.