Вечер на добродетелите 2017: Всяко дете заслужава щастливо детство

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

На 23 октомври в Sofia Event Center, Paradise Center от 19.30 часа фондация „За Нашите Деца“ ще проведе най-голямото си благотворително събитие за годината  – „Вечер на добродетелите 2017“

Вечер на добродетелите

Вече 8 години то събира представители на държавната и местни власти, на социално отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културните среди, лидери в нашето общество, които знаят, че инвестирането в развитието на децата още от раждането, е основа за постигането на развито и цивилизовано общество в България.

Фондация “За Нашите Деца” вече 25 години успешно се справя със ситуации с висок риск за децата, които живеят в дом за деца, имат увреждане или с редица проблеми в семейната им среда – трайна бедност и социална изолация, насилие, безразличие и отчуждение. Двадесет и пет години активна работа за спасяване, оцеляване, за събиране на разкъсаните части в едно цяло. Това цяло е семейство. Фондация “За Нашите Деца”  е помогнала на над 10 000 деца и семейства.

И продължава да помага и да мечтае не само за покрив и храна за децата в риск, не само за семеен уют и любов за изоставените деца. Днес целта е да се развие онзи потенциал у децата, блокиран от невидими рискове като родителското отчуждение и бедността, както и социалната изолация. Затова този път получените средства от Вечер на добродетелите 2017 ще е за развитието, а не на оцеляването и базовите нужди.

Всяко благотворително мероприятие има нужда от своите добродеятели, за да осъществи добрите си намерения. И тази есен, за да стане реалност поредната „Вечер на добродетелите“, в начинанието се включиха много организации и фирми.

На първо място е специалният домакин на най-голямото благотворително събитие на фондация „За Нашите Деца“ - Sofia Event Center. За четвърта година те предоставят уникална по рода си, мултифункционална зала, с 360 градусова проекция. Благодарение на екипа на Sofia Event Center, техния висок професионализъм и отдаденост към каузата на фондация „За Нашите Деца“, гостите ще имат възможността да се насладят на една неповторима видео-приказка, провокация за всички сетива.

Генерален спонсор на „Вечер на добродетелите“ е „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД, които се включват за осми път в инициативата. „Дънди Прешъс Метълс Челопеч“ ЕАД подкрепи фондация „За нашите деца“ и при създаването на Комплекс за ранно детско развитие, построяването на „Детска къща“ и пилотирането на приемната грижа в България,  и др.

Златен спонсор на „Вечер на добродетелите 2017“ е „Софийска вода“ АД. Дружеството подкрепя каузата на фондацията всяко дете да расте в сигурна и подкрепяща семейна среда от 2011 г. Във всички офиси за обслужване на клиенти са поставени дарителски кутии, средствата от които се инвестират в предотвратяване на изоставянето на деца в родилните отделения.

Тази година фондация „За Нашите Деца“ и „Софийска вода“ АД сключиха и споразумение за дългогодишно сътрудничество, в тази връзка разпространиха 160 000 флаери сред своите абонати с информация за кампанията за насърчаване на индивидуалното дарителство „Коледа по никое време“.

Сребърен спонсор са „Мото-Пфое“ - компанията с дългогодишни традиции в корпоративната социална отговорност, доказала, че споделя ценностите в сферата на детското благосъстояние. През 2014г. управителят Атанас Фурнаджиев връчи на изпълнителния директор Иванка Шалапатова ключовете от чисто нов Ford Focus, който за фондация “За Нашите Деца“ се превърна в „Автомобилът на надеждата“.

За благотворителното наддаване на миналогодишното издание на „Вечер на добродетелите 2016“, „Мото-Пфое“ предостави безвъзмездно уникален планински велосипед Volvo, който допринесе към търга сумата от 2500 лв. За тазгодишния търг г-н Фурнаджиев дари тениска на Антони Марсиал – нападател от националния отбор на Франция и най-скъпо платения тийнейджър при трансфер през 2015 година в историята на футбола.

От фондация „За Нашите Деца“ изразяват своята благодарност на дългогодишните си партньори. Работата с тях, както и съдействието с всички корпоративни, институционални и индивидуални дарители дава своя положителен резултат за над 1000 деца, с което броят на подкрепените деца и семейства от създаването на фондацията, надхвърли 10 000.

Всяко дете заслужава щастливо детство, в това вярва всеки добродеятел и това е пътят за постигане на трайна положителна промяна в живота на още хиляди деца и семейства, убедени са от Фондация „За нашите деца“.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

505 преглеждания

Comments are closed.