В твоето добро сърце може да е нечия последна надежда …

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

heart

Времето. Времето никога не стига, изтича като пясък между пръстите ни и никой от нас няма силата да му се противопостави. За съжаление, колко е ценно то всъщност, разбираме в онези моменти, в които животът по един или друг начин реши да ни напомни, че всички сме тленни и никой от нас не знае какво му е подготвила съдбата.

Днес пиша, за да ви разкажа историята на един наистина добър учител и прекрасен човек – г-жа Митка Георгиева, преподавател по немски език в знаково българско училище – Национална Априловска гимназия, гр. Габрово.

Г-жа Георгиева е една от любимите учителки на поколения габровски ученици, която не просто преподава, за да живее, а живее, за да преподава! За съжаление обаче преди малко повече от 6 година съдбата й праща изпитание с името „Остра миелоидна левкемия“ и днес тя няма друг избор, освен да помоли всички свои близки, познати, приятели, ученици и … просто хора с добри сърца да й подадат ръка. Да й помогнат да получи необходимото лечение и да  й дадат силите и куража да се пребори с тази коварна болест.

В подкрепа на г-жа Георгиева е създаден онлайн базар, в който се набляга най-вече на книгите – защото с какво друго бихме могли да свържем един учител, ако не с книгите и любовта на учениците му. Разбира се, всеки жест е от значение и се приветства всяка ангажираност, породена от съпричастността към г-жа Митка Георгиева.

Всеки желаещ може да се присъедини и да дари своя вещ или пък да закупи такава, като всички средства се събират по дарителската сметка на Митка Георгиева и ще бъдат използвани за лечението й.

В момента, състоянието й се повлиява много добре единствено от медикамент, който не се покрива от Здравната каса, а цената му е 7 000 лв на месец – сума, непосилна за семейството.  Г-жа Митка Георгиева е изклюючително силен и борбен човек и всички ние вярваме, че тя ще излезе победител в тази неравна битка, благодарение на всички добри хора, които ще дарят частица от себе си, за да й помогнат. Благодарение на хората с добри сърца, които не веднъж доказаха, че когато се обединим, можем да постигаме много!

mitkaЕто го и призивът, който самата Митка Георгиева  публикува в социалната мрежа в началото на месеца:

ДО МОИТЕ БЛИЗКИ, ПОЗНАТИ, ПРИЯТЕЛИ, ДО МОИТЕ СТОТИЦИ УЧЕНИЦИ

З О В З А П О М О Щ

Животът ми отреди съдбата да се боря с тежка и коварна болест – остра миелоидна левкемия. Тази борба продължава вече повече от 6 години. В последно време съм подложена на терапия със скъпо струващ медикамент, закупуването на който вече не е във възможностите на моето семейно обкръжение. Така, искам или не, съм принудена да отправя МОЛБА КЪМ ВСИЧКИ ВАС за събиране на средства за лечението ми според личните възможности.
Средствата се събират в UniCredit Bulbank – клон Габрово по следните сметки:
- в BGN – BG02UNCR70001520296263
- в EUR – BG72UNCR70001520444965, BIC – UNCRBGSF
Предварително благодаря за добрината на всички!
И нека здравето, щастието и късметът да са с вас! А животът е хубав, нали!!!!!

Ваша
Митка ГЕОРГИЕВА“

Моля ви, не подминавайте моя призив – дори едно споделяне на тази история е огромна крачка към успешното лечение на един български учител, на една прекрасна жена, майка и баба , на един голям Човек! Моля ви, не извръщайте поглед и не цъкайте с език … защото във вашето добро сърце, може да е нечия последна надежда! Благодаря ви!

 

Как да помогнем:

Дарителски сметки:

UniCredt Bulbank

IBAN BGN – BG02UNCR70001520296263
IBAN EUR – BG72UNCR70001520444965,

BIC – UNCRBGSF

Митка Тодорова Георгиева

PayPal: еliza _ georgieva@yahoo.com

FB страница

Да подадем ръка на любимата учителка

Дарителска кутия:

Ако искате да сложите дарителска кутия, свържете се с нас чрез FB страницата или на и-мейл: еliza _ georgieva@yahoo.com

ПС: Елица Георгиева е дъщерята на г-жа Митка Георгиева

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Новини

Етикети:

749 преглеждания

Comments are closed.