Ученици от престижното училище „Уитгифт“ идват на турне в България

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Уитгифт_лятно_турне

На 10 юли ученици от престижното лондонско училище „Уитгифт“ ще стъпят на сцената в зала “България”, на 11 юли ще се представят в Двореца “Врана”, а на 16 юли във Варна в рамките на фестивала Варненско лято.

Ученици от хора и оркестъра на едно от най-престижните и стари училища по музика и изкуства в Лондон – “Уитгифт” ще пристигнат за лятно концертно турне в България. На 10, 11, 14 и 16 юли, повече от 60 музиканти – ученици и преподаватели от Лондон, ще представят разнообразни концертни програми в София и Варна. С над 420-годишна история и традиции, училището е създадено през далечната 1596 г. от Джон Уитгифт – последният Архиепископ на Кралица Елизабет I.

На 10 юли от 19.00 ч. в зала “България” – Симфоничният оркестър, хорът и Формацията “Уитгифт Акапела” на лондонското училище ще представят програма: Дж. Верди – “Силата на съдбата” увертюра; К. Сен-Санс – Концерт за цигулка No. 3; Ф. Шуберт – Меса No. 2 в Сол мажор; Ж. Сибелиус– Концерт за цигулка в Ре минор. Лондончани ще свирят заедно с орекстърът на Софийска филхармония и официално ще закрият фестивалът “Софийски музикални седмици”.

На 11 юли младите таланти ще имат специален самостоятелен концерт на открито на специално място – в Царският дворец “Врана” от 19.00 ч. Пред отбрана публика ще прозвучат: Е. Елгар – Утринна песен; Ж. Бизе – Песента на Тореадора; Т. Талис – Why Fum’th In Sight; П. Филипс – Bow Down Thine Ear; Й. С. Бах – Концерт в До минор за обой и цигулка; А. Марчело – Концерт за виолончело в Ре минор: 2. Adajio; Р. Вон Уилямс – част от “Песни за Елизабет”, Пиеса за миримба; А. Вивалди – ‘“Хармонично вдъхновение”, концерт за 4 цигулки: 1. Allegro; Х. Пърсел – Рондо от Абделазар.

На 14 юли лятното турне ще продължи с концерт в Курортен комплекс “Камчия” край Варна.
На 16 юли във Варна музикантите от “Уитгифт” ще гостуват на “Варненско лято” с концерт в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” от 19.00 ч. В програмата: Е. Елгар – Утринна песен; Ж. Бизе – Песента на Тореадора; А. Вивалди – ‘Хармонично вдъхновение’ Концерт за 4 цигулки: 1. Allegro; К. Сен- Санс – Концерт за цигулка No. 3: 1. Allegro Non Troppo; Ф. Менделсон – Пиано Трио номер 1; Шуберт – Меса No. 2 в Сол мажор; А. Марчело – Концерт за виолончело в Ре минор: 2. Адажио, Пиеса за миримба; Х. Пърсел – Рондо от Абделазар.

Билети за концерта на 10 юли в зала “България” могат да се закупят от Билетната каса на Софийска филхармония и мрежата на eventim.bg.

Входът за останалите концерти в турнето е с покани.

Уитгифт_лятно_турне

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Събития

Етикети:

794 преглеждания

Comments are closed.