• Няма категории

Тройно шоколадов понеделник (рецепта)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Повечето от нас възприемат понеделника за най-стресовия ден от седмицата, но и много от нас добре знаят, че това лесно може да се промени, ако се погрижим за доброто си настроение. А за него няма нищо по-добро от добрата храна. Доказаната рецепта за добро настроение винаги съдържа достатъчно количество качествен шоколад, а когато е в троен размер, резултатът е винаги повече от добър.

И така… Днес, на Бабинден, избрахме тройно шоколадов сладкиш, който може да се приготви без особено затруднение от всяка домакиня, че дори и от малко по-запалените по кулинарията мъже.

troen-shokolad

Продукти: 

За основата:
1 пакет бисквити, маслени или обикновени (около 180-200 гр.)
6 супени лъжици разтопено и охладено  масло
80 гр. черен шоколад, натрошен на дребни парченца

За шоколадовия мус
420 гр. черен шоколад, натрошен на дребни парченца 
2 1/2 чаши сладкарска сметана
1/4 чаша кафе еспресо

Ганаш
2 чаши затоплена сладкарска сметана
450 гр.  черен шоколад, натрошен на дребни парченца 

Начин на приготвяне:

1. Намажете тортената форма с малко разтопено масло.

2. Пуснете бисквитите в кухненския робот и ги смелете. Можете да го направите и ръчно в хаванче.
Прибавете натрошения шоколад и разтопеното масло. Разстелете внимателно по дъното и стените на тортената форма и оставете на хладно за половин час.

3. Разтопете шоколада за крема в микровълновата за 30 секунди или на водна баня. Охладете го за 10-тина минути.

4. В отделна купа смесете сметаната и кафето и бъркайте с миксер, до получаването на хомогенен крем, който прави „връхчета“.  След това прибавете сметановия крем внимателно, лъжица по лъжица към разтопения и охладен шоколад. Разбъркайте внимателно до получаване на хомогенен крем.

5. Излейте крема върху бисквитената основа и внимателно го разпределете върху нея.

6. Оставете на студено, за да се охлади добре. (Поне за три часа, а най-добре за цяла нощ.)

7. Направете ганаш от другия шоколад и сметаната, която сте затоплили за около минута в микровълновата. разбъркайте енергично, докато шоколадът се разтопи напълно.

8. Залейте добре охладения сладкиш с топлия ганаш от всички страни. Най-добре това става върху решетка, с поставена плоска тавичка отдолу.

9. Внимателно оберете въздушните мехурчета.

10. Върнете в хладилника за 30-60 минути, за да стегне глазурата.

Да ви е сладко!

twistedfood.co.uk

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

Етикети:

1,330 преглеждания

Comments are closed.