Спорт и кърмене

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

breastfeeding

Още от раждането на бебето жената знае, че храната, която приема се отразява на кърмата и съответно на бебето. Но знаят ли родилите жени дали може да започнат да се грижат за фигурата си и да правят физически упражнения, докато кърмят?

От една страна е логично жената да не прави упражнения, които раздразват гърдите или ги правят чувствителни. Не и преди да е накърмила бебето. Това е така, защото самата жена няма да се чувства комфортно да прави упражнения с гърди, пълни с кърма, а и бебето би усетило разликата.

Някои проучвания сочат, че ако една жена кърми веднага след интензивно физическо натоварване, кърмата й може да съдържа високи нива на млечна киселина, която временно може да повлияе на вкуса. Но това се отнася само за наистина натоварващи упражнения.

Ако правите упражнения, докато сте със сутиен за кърмене, може да забележите, че той не поддържа особено добре гърдите ви. Пробвайте със спортен сутиен.  Специални подплънки за случайно потекла кърма по време на упражненията може да се окажат добра идея.

А вие кога започнахте с опитите да върнете старата си форма след раждането и колко време ви отне да свалите натрупаните килограми?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Полезно Полезно

3,250 преглеждания

Comments are closed.