Спорт и безопасност по време на бременност

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Спортът по време на бременност, когато е избран правилно, е препоръчителен. Винаги обаче е важно да внимаваме и да имаме предвид, че вече не сме в предишната си форма. Ето няколко факта, които е важно да знаем, за да не подлагаме себе си и/ или бебето на риск при спортуване по време на бременност:

ЗАПОМНЕТЕ!
Консултирайте се с лекаря си или специалист преди да започнете да практикувате какъвто и да било спорт или упражнения, докато сте бременна и след раждането.


През бременността тялото реагира различно на упражненията. Променят се нивата на хормони като релаксин, който омекотява сухожилията и увеличава риска от ставни травми.


С нарастването на корема, центърът ви на равновение ще се промени и ще повлияе на баланса ви. Допълнителните килограми – обикновено между 10 и 15 кг. – натоварват повече ставите и мускулите ви.


По време на бременността сърцето ви се товари повече при старото темпо на тренировки и едва ли вече ще можете да тренирате толкова активно. През втория триместър кръвното пада. Важно е да избягвате активности, които предполагат резки промени в положението на тялото ви.


Никога не се натоварвайте до степен, че да не можете да си поемете въздух – растящото във вас бебе се нуждае от кислород и така може да го поставите на риск.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Бременност Здраве

841 преглеждания

Comments are closed.