Спират временно родителския контрол в Гугъл Хром

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bezopasen-internet-k

Потребителите на функцията за родителски контрол в браузъра Гугъл Хром компанията предупреди, че временно ще спре услугата, тъй като готви подобрена версия, базирана на отзиви и препоръки от родители.

Досегашната функция за родителски контрол Chrome Supervised Users беше пусната през 2013 г. Тя дава възможност на родителите да заключват браузъра Chrome на дадено устройство, да блокират достъпа до определени сайтове и да активират защитено търсене за блокиране на резултати, неподходящи за деца.

От следващата седмица потребителите няма да могат да променят или добавят настройки, но ще могат все още да ползват вече съществуващите настройки в Chromebooks, Windows, Mac и Linux.

В съобщението до потребителите Гугъл напомня, че от март 2017 г. родителите могат да ползват и безплатното приложение за родителски контрол за мобилни устройства Family Link, което беше пуснато през септември. Услугата дава възможност на родителите да създават профили в Гугъл на своите деца, които автоматично ползват защитено търсене, филтриране на неподходящо видео съдържание в YouTube и в електронна поща в Gmail.

Друг вариант за мобилните устройства, ползвани от деца, е първото българско приложение за родителски контрол ProtectYourKid.

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

565 преглеждания

Comments are closed.