• Няма категории

Селски хляб

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

selski-hlyab

Продукти: 425 г бяло брашно, 320 мл вода, 75 г пълнозърнесто брашно, 1 и 1/2 супени лъжици сухо мляко, 1 и 1/2 чаени лъжички сол, 1 и 1/2 чаени лъжички захар, 25 г краве масло, 1 чаена лъжичка суха мая за хляб; брашно за поръсване.

Налейте водата в контейнера. Посипете я с пресетите два вида брашно. В различните ъгли на контейнера сложете сухото мляко, кравето масло, захарта и солта. Направете малко кладенче в средата на брашното и сипете в него маята.

Печете на основен режим, средно препечена коричка.

Десет минути преди да започне печенето леко намажете с

вода повърхността на хляба, поръсете с малко брашно и с остър нож направете нарези.

Печете на основен режим, средно изпечена коричка.

 

от книгата на Невяна Кънчева Хляб от фурната и от хлебопекарната
на издателство Колхида

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

1,107 преглеждания

Comments are closed.