Родителски протести срещу насилието в детските градини

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

roditeli-protestiВ събота родители от Бургас излязоха на протест срещу вербалната и физическа агресия упражнявана от учителите върху децата в детските градини и ясли.

Преди десетина дни темата отново излезе на дневен ред, след като скрита камера засне кадри с насилие в бургаската детска градина Брезичка. Това постави отново на дневен ред въпросът за видеонаблюдението в детските градини, така че работата на възпитателите и помощниците да бъде пряко наблюдавана. Родителите настояват за по-малобройни групи, специални условия на труд за учителите, които работят с малки деца и за мандатност на директорите на детските заведения.

Протестиращите са внесли своите искания в Народното събрание.

По случая с детска градина Брезичка прокуратурата е установила, че има упражнено насилие върху децата и е образувано досъдебно производство. Все още не са повдигнати обвинения срещу конкретен извършител.

В неделя към протестиращите родители от Бургас се присъединиха родители от Плевен, Варна и Пазарджик. През настоящата седмица се очаква протести да има и в София, Добрич, Велико Търново, Перник, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Русе.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

728 преглеждания

Comments are closed.