• Няма категории

Пъстърва с ароматни подправки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pusturva

Продукти:

1,2 кг почистена пъстърва;

сока от 1 лимон;

1 чаена чаша винен оцет;

6 стръка ароматни подправки;

смлян черен пипер;

сол.

Приготвяне: Изплакнете внимателно пъстървата. Натрийте я отвътре с лимоновия сок, сол и черен пипер. Сложете я в хладилника да постои 30 минути. Вържете рибата на кръг. В съда за готвене на пара сипете вода, оцета, добавете нарязаните на едро подправки и кипнете. Наредете рибата в кошницата за готвене на пара и гответе на пара около 25 минути.

При поднасяне сложете рибата в затоплена чиния, като предварително я развържете. Поднесете с любимата ви гарнитура.

 

Рецептата е от книгата на Невяна Кънчева  Готвим на пара
на издателство Колхида

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

1,363 преглеждания

Comments are closed.