• Няма категории

Полента с коприва и бяло сирене

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

полента  скоприва и бяло сирене

Полента с коприва и бяло сирене

Време за приготвяне: 45 мин., 4 порции


Продукти:

 1 ч. чаша едросмляно царевично брашно (качамак)

300 гр. млада коприва

1 с. л. сол

100 гр масло

бяло саламурено сирене

2 с. л. червен пипер


Как се прави:

Копривата се накисва в гореща вода и се измива добре, като се ползват ръкавици. Слага се да заври и след 5-10 минути, омекналите растения се пасират.

В друг съд се слага 1 литър вода да заври. Добавя се пасираната коприва и едросмляното царевично брашно (качамак). Овкусява се със сол и се добавя голямо парче масло. Вари се около 10-15 минути, като сместта се бърка през цялото време.

През това време се нарязват различни формички от бяло саламурено сирене и се подреждат в намаслени порцеланови купички. Готовата смес се изсипва в купичките и се оставя да изстине.

В тиган се разтапя останалото масло, добавя му се сол и червен пипер. Полентата се сервира, като съдържанието на купичките се обърне в чиния и се полее с разтопеното масло.


Виж седемте рецепти от Bob the Chef

www.bobthechef.com/bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

2,125 преглеждания

Comments are closed.