По какво да разпознаем чистите басейни

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

swimming

Ако подушвате натрапчива миризма на хлор около басейните, това е признак, че водата в тях не е чиста. Това съобщиха американски специалисти през в. Мирър.

Оказва се, че силната миризма на хлор изобщо не е белег, че водата е чиста и че в нея има голямо количество хлор. Всъщност това е признак, че във водата има човешки екскременти, които влизат във взаимодействие с хлора и образуват дразнещи съединения, наречени хлорамини, които имат дразнещо въздействие върху лигавиците, очите и освен това миришат силно.

Чистите басейни, макар водата в тях да съдържа хлор, не миришат на хлор. Специалистите съветват именно това да е критерият, по който да избираме къде да плуваме.

Добро решение за хигиената на басейните и за личната ни хигиена е вземането на душ непосредствено преди влизане в басейна. Това простичко действие може да ни предпази от абсорбирането на нежелани химикали. Според специалистите кожата и косата ни са като гъба – когато са напоени с чиста вода, те няма как да поемат още допълнително вода и по този начин се ограничава притока на химикали от водата в басейна към тялото. Освен това хлораминът се формира именно при съприкосновението на хлора с човешката пот. Когато си вземаме душ преди да влезем в басейна ние намаляваме потната секреция, а това от своя страна намалява образуването на хлорамин.

Когато сме на басейн с децата е препоръчително да ги извеждаме по-честичко за посещение на тоалетната, тъй като те трудно се контролират и често пишкат във водата.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Новини

Етикети:

3,557 преглеждания

Comments are closed.