• Няма категории

Пълнен шаран върху кисело зеле

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pulnen sharan vyrhu kiselo zele

Обикновено хората харесват или само морска, или само сладководна риба. Тази рецепта пък обединява и двата вкуса и това без съмнение е за добро.

Необходими продукти за 4 порции:

- 1 шаран, около 1 кг
- 300 г филе от треска или тилапия
- 1 белтък
- 200 г заквасена сметана
- 100 г сварени скариди, по желание
- 500 г обелени картофи, едро нарязани
- 50 г масло
- 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
- сол и пипер на вкус
- 500 г кисело зеле, ситно нарязано
- 200 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

1. Филето от треска се сварява на пара и се пресова с вилица. Когато изстине, се пасира с белтъка и се прибавя малко по малко сметаната. Подправя се със сол и пипер на вкус, разбърква се със скаридите и се слага в хладилник за 30 мин.

2. Картофите се слагат в подсолена вряща вода за 10 мин. и се отцеждат. Още горещи се объркват с лъжица масло и магданоза.

3. Почистената риба се подсушава и се поръсва със сол и пипер. Напълва се рибният пастет. В продълговата тавичка се разпределя зелето, върху него – рибата. Шаранът се намазва с масло. Около него се слагат картофите. Рибата се залива с виното и всичко се слага да се пече във фурната за 40 – 50 мин., докато се зачерви.


Благодарим за рецептата на:

menu logo  списание Меню
  www.menumag.bg


Изберете си и от другите ни предложения с риба:

Pylnen_sharan   Пълнен шаран от Видинско

Pe4ena riba s koparovo maslo   Печена риба с копърово масло и пресни картофи

   Пушена пъстърва със зеленчуци

kjufteta   Кюфтета от морски костур

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

1,532 преглеждания

Comments are closed.