Петъчен книжен клуб за малки и големи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Вкусът на приключенията

Иван Раденков представи своите истории за лакомници

Snimka-8

За първи път известният детски писател Иван Раденков представи пред малките читатели новата си книжка Вкусът на приключенията, издание на издателство „Ентусиаст“. Премиерата, която не само разсмя малчуганите, но и разбуди вълчия им апетит, се състоя на 26 октомври 2019 г. в Книжен център „Гринуич“.

„Надявам се, че след като прочетат тази книжка, децата ще хапват с по-голямо желание, ще им се прииска да четат още и най-вече ще се забавляват“, сподели авторът Иван Раденков, който запозна публиката с героите си – доматените пирати, Джо Хрътката, палачинковото чудовище и др.

„Изключително въображение и голямо разнообразие на случки и приключения“ – така редакторът на „Вкусът на приключенията“ Александър Маринов-Санчо описа книгата и шеговито допълни: „Иван Раденков ми изглежда съвсем нормален човек, откъде измисля тези страхотни щуротии?“

Snimka-7

Много изненади и предизвикателства очакваха всички деца и родители, решили да прекарат съботната сутрин с историите за лакомници на Раденков. С илюстратора на книгата Яна Казакова малчуганите имаха възможност да си сготвят рисунка. След като се запознаха с мечето Крайшник, те трябваше да развихрят въображението си и да изобразят коричкозаврите, които живеят в пълна анонимност и никой до този момент не беше виждал.

Вкуснотиите от разказите оживяха благодарение на невероятните кулинари от Trouble Bakers. Изисканото меню с книжки сладкиши и книжки солениши, вдъхновено от „Вкусът на приключенията“, включваше неустоими гозби, дори по-апетитни от ястията на прасето Жан-Пиер: домашен тиквен сладкиш, ябълков пай, хапки с шипков мармалад, малки банички и още. А ехото на „палачин-палачин-чин-чин-чинките“ още отеква между стените на Книжен център „Гринуич“.

Snimka-6

ПОРЪЧАЙ  ТУК
Виж следващото заглавие ТУК


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2 3 4 5

365 преглеждания

Comments are closed.