Печени ябълки (4 – 6 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
Hakushu-5

 

 

1. Почистете ябълките, но оставете кората (без нея ще се разкашкат при печенето).
2. Поставете малко масло вътре в ябълката (за бебетата 8 месеца плюс), и поръсете с канела, ако желаете и ако, разбира се, бебето ви харесва подправки.
3. Наредете ябълките в плоска тава с малко вода – 3-4 см.
4. Печете на 200 С във фурната за около 30 мин., докато омекнат и не забравяте да проверявате нивата на водата.
5. След като са готови, можете да свалите кората.
Сервирайте така или направете на пюре в зависимост от възрастта и предпочитанията на бебето ви.

Вижте още: 

Салата с ябълки и булгур (8 – 10 месеца)

Закуска с овесена каша, ябълки и тиква (6 – 8 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Бебешка кухня

Етикети:

2,979 преглеждания

Comments are closed.