Пататник в керемида

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

patatnik-v-keremida

Продукти: 300 г картофи, 100 г сирене, 20 г краве масло, 2 скилидки чесън, 1 чаена лъжичка, червен пипер, 50 г кашкавал, 1-2 домата, 1-2 яйца, магданоз.

Приготвяне: Обелете, сварете и нарежете картофите на кубчета. Обърнете ги (запържете ги леко) в сгорещеното масло. Добавете натрошеното сирене, доматите, нарязани на кубчета и подправките. Изсипете сместа в керемида, залейте я с разбитите яйца, поръсете с настъргания кашкавал и запечете във фурната.

 

Рецептата е от книгата Готвим в глинени съдове
на издателство Колхида

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално

830 преглеждания

Comments are closed.