Операция „Жълти стотинки“ в помощ на деца с множествени увреждания

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

julti-stotinki

Дарителската кампания Операция „Жълти стотинки” започна поредния си осми сезон с нова кауза. Тази година кампанията набира средства в помощ на децата с множествени увреждания. Даренията ще бъдат насочени към „Център за надежда“, чиято цел е осигуряването на дневна грижа и обучение за деца с множествени увреждания от София. Събраните по време на кампанията средства ще бъдат инвестирани в осигуряване на допълнителни рехабилитатори към Центъра.

Олимпийският медалист Йордан Йовчев и певицата Белослава за поредна година са лица на кампанията, вярвайки, че със своя пример ще увличат повече хора да подпомогнат каузата.

Основен партньор на кампанията,  инициирана от VIVACOM, е фондация „И АЗ МОГА”. Кампанията събира средства в магазините на VIVACOM и в редица други търговски вериги, където дребните стотинки, останали като ресто при покупка, могат да бъдат оставени в специално изработена касичка. Мотото на кампанията е „Твоето ресто връща надежда!”.

Ако успее с мисията си, кампанията ще облекчи живота не само на десетки деца с множествени уврежания, но и на техните семейства, които често се превръщат в заложници на болестта. В много случаи майката остава сама в грижата си за болното дете, а здравите деца биват принудени от обстоятелствата да пораснат преждевренно, поемайки грижите за своите братче или сестриче. Допълнителните рехабилитатори ще повишат качеството на дневната грижа за децата, ползващи Центъра, и ще дадат възможност на техните родители и близки да ходят на работа.

Ако се съберат достатъчно средства, ще може да се осигури и „мобилен терапевт“, който пък ще осигури непрекъсваемост на процеса, ако детето временно трябва да остане у дома. В дарителската кампания може да се включи всеки, а от тази година малките търговски обекти могат да заявят допълнително от специалните касички за жълти стотинки. Така всеки търговец, независимо от обхвата и вида на бизнеса му, в името на доброто дело, може да заяви касичка за жълти стотинки на мейл kasichka@vivacom.bg и да събира средства за каузата. Всеки може да помогне и със sms на кратък номер 1415, или с обаждане на телефон 0 900 5 14 15. Цената е 1 лев за всички абонати на трите мобилни оператора в страната и 1,20 лв. за клиентите на предплатени услуги.

източник: НМД

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,552 преглеждания

Comments are closed.